ВЕРХОВНА РАДА ЗМІНИЛА ГОЛОВУ ФДМ

Четвер, 3 квітня 2003, 14:29
Верховна Рада України у четвер після повторного голосування дала згоду на звільнення Олександра Бондаря з посади глави Фонду державного майна і призначення на цю посаду Михайла Чечетова.

За рішення про відставку Бондаря проголосували 239, проти 10 з 425 народних депутатів, що зареєструвалися для голосування.

Рішення про призначення Чечетова підтримали 260 з 422 народних депутатів, які брали участь у голосуванні. Не голосували фракції "Наша Україна" (потримав рішення тільки один депутат) і Компартії України.

49-річний Чечетов раніше працював на посаді першого заступника голови ФДМ (з серпня 1999 р.) До цього він займав посаду заступника міністра економіки. Він випускник Харківського інженерно-економічного інституту, кандидат економічних наук. У 1994-98 був депутатом Верховної Ради.

Бондар подав заяву про звільнення від посади на початку березня. Він очолював ФДМ з 1998 року.

21 березня президент Леонід Кучма вніс на розгляд Верховної Ради подання про звільнення Бондаря з посади голови ФДМУ. У той же час він направив до парламенту подання про призначення на цю посаду Чечетова, який зараз є першим заступником глави ФДМ. Його кандидатуру запропонував прем'єр Віктор Янукович по узгодженню з парламентською більшістю.

У ході ранкового голосування у четвер парламент не підтримав рішення про відставку Бондаря. За відставку проголосували 216, проти 4 з 427 народних депутатів, що зареєструвалися для голосування. Не брали участь у голосуванні фракції "Наша Україна", Компартії, Соцпартії і Блоку Юлії Тимошенко.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування