Якщо опозиція не домовиться, у Тимошенко є своя концепція дій

Неділя, 4 травня 2003, 16:22
Перемогти кандидата від влади на президентських виборах 2004 року може тільки єдиний кандидат від опозиції, вважає лідер партії "Батьківщина" та фракції БЮТ Юлія Тимошенко.

"Щоб перемогти владу потрібен потрійний запас потужності, адже будь-який кандидат від влади в першому турі зможе, не маючи підтримки, набрати близько 30% голосів завдяки адмінресурсу, як це зробив у 1999 році Леонід Кучма" - заявила Тимошенко на прес-конференції у Львові.

При цьому вона підкреслила, що, якщо опозиція піде не разом, то не виключено, що лідер "Нашої України" Віктор Ющенко, "у якого було 24% підтримки народу навіть не зможе потрапити в друге коло, оскільки Петро Симоненко за підтримки адмінресурсу зможе набрати навіть більше голосів".

Тимошенко підкреслила, що буде робити усе для того, щоб згуртувати опозицію і щоб її кандидат переміг на виборах. Разом із тим, вона поки "не одержала згоди від інших представників опозиції на те, щоб йти єдиним фронтом, і навіть не одержала згоди на початок переговорів". "Я не виключаю такої можливості, що нас узагалі не хочуть бачити партнерами, тому я не можу зрозуміти, як можна стільки місяців не починати переговори" - підкреслила Тимошенко.

На питання, чи розглядає вона можливість висування своєї кандидатури на наступних президентських виборах, Тимошенко відповіла: "якщо буде зовсім погано і деякі політичні сили вирішать, що вони самодостатні і можуть перемагати за будь-яких обставин, то проти такої недостатньо прогнозованої діяльності в нас буде своя концепція дій, але вона буде спрямована винятково на досягнення загальної мети".

При цьому вона підкреслила, що "була б не гірше президентом, ніж політик-чоловік".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування