Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Києві ветеранів очолив Омельченко. А СДПУ(О) організувало цукерки, спорт і концерт ПТУшників

П'ятниця, 9 травня 2003, 16:45

У Києві відбулася урочиста хода ветеранів Великої вітчизняної війни, присвячена 58-ій річниці Перемоги.

Ходу відкрив військовий духовий оркестр. За ним молоді воїни в плащ-наметах і касках несли бойові штандарти 1-го, 2-го, 3-го і 4-го українських фронтів і бойові прапори військових підрозділів, які брали участь у війні.

На чолі колони йшли керівники столиці, у тому числі мер міста Олександр Омельченко.

Ветерани несли квіти. Серед них були і ті, хто брав участь у параді на Червоній площі в Москві в 1945 році.

Поруч з ветеранами йшли і люди більш молодого віку. Колони деяких районів супроводжували діти в національних костюмах з повітряними кульками і квітами.

Колона проїшла від Бессарабської до Європейської площі.

Далі в програмі заходів, присвячених Дню Перемоги – мітинг біля музею Великої вітчизняної війни, який завершиться концертом і "солдатською кашею".

Ніяких серйозних порушень правопорядку в ході святкування Дня Перемоги в Україні не зафіксовано, повідомив начальник ЦГЗ МВС Олександр Зарубицький.

***

У Севастополі керівництво міста, ветеранських організацій, командування ВМС України і Чорноморського флоту РФ поклали квіти і вінки до Меморіалу героїчним захисникам Севастополя і братських могил.

У параді переможців взяли участь понад 5,5 тисяч ветеранів війни. Близько однієї тисячі українських і російських військовослужбовців у єдиному марші урочисто пройшли проспектом Нахімова.

9 травня виповнилося 30 років Севастопольському посту №1 біля Вічного вогню слави Меморіалу героїчним захисникам міста в 1941-1942 роках. Цей пост залишається єдиним в Україні подібним формуванням, де кращі школярі міста не припиняють нести почесну вахту пам'яті.

***

А СДПУ(О) з нагоди Дня Перемоги проводить у всіх регіонах України заходи із прибирання меморіалів і пам'ятників, надання допомоги і почестей ветеранам, виховання в молоді поваги до історії.

Як повідомили в штабі СДПУ(О), активісти Херсонської обласної організації СДПУ(О) напередодні свята поздоровили ветеранів Великої Вітчизняної війни, які перебувають на лікуванні в обласному госпіталі інвалідів. Усім ветеранам, а це – понад 200 осіб, були вручені солодкі подарунки. Ветеранам також показали невеликий концерт, організований об'єднаними соціал-демократами.

Свої таланти показали учні місцевих ПТУ.

У Севастополі активісти міської організації СДПУ(О) також відвідали ветеранів, які перебувають на лікуванні в госпіталі.

Івано-Франківська міська організація партії вітала ветеранів підшефної 10-ої авіаційної винищувальної бази й обласної асоціації інвалідів війни.

В Одесі обласна організація СДПУ(О) напередодні 9 травня запросила ветеранів з районів області на екскурсію по місту. Спочатку їх зібрали на базі відпочинку, а після екскурсії - повезли до меморіального комплексу "411 батарея", яка відзначилася в героїчній обороні Одеси 1941 року.

Краснолиманський райком СДПУ(О) (Донецька область) організував для ветеранів автомобільну екскурсію по місцях бойової слави району.

А Ленінський райком партії Дніпропетровської області влаштовує турпохід по місцях бойової слави цього регіону.

Чернігівські эсдеки напередодні свята організували допомогу в благоустрої присадибних ділянок удов загиблих під час війни і самотніх ветеранів.

На честь свята в ряді районів України проходять спортивні змагання на призи районних організацій СДПУ(О).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...