Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма відмовляється від двопалатного парламенту і референдуму?

Середа, 4 червня 2003, 15:39
Депутат Верховної Ради, член парламентської комісії з політичної реформи Георгій Крючков заявляє про можливу відмову президента Кучми від ідеї двопалатного парламенту.

Про це заявив Крючков в інтерв'ю "Українським новинам", пославшись на попередній варіант законопроекту, підготовлений Кучмою. "Ми цей законопроект бачили буквально бігцем", - сказав Крючков.

Він також додав, що у цьому законопроекті також відсутня раніше ініційована Президентом ідея затвердження законів на референдумі.

Разом з тим, Крючков зазначив, що у законопроекті залишається норма проведення виборів в один рік, а також Кучма наполягає на праві Президента призначати силових міністрів.

Крім того, відповідно до законопроекту, Кучма вважає, що підставою для розпуску президентом парламенту можуть стати незатвердження Верховною Радою бюджету на наступний рік до 1 грудня, нездатність провести засідання протягом 30 днів і протягом 60 днів затвердити нового прем'єра.

Як повідомлялося, створена парламентом комісія з проведення політичної реформи має намір запропонувати Раді зберегти однопалатний парламент.

Раніше Кучма запропонував у рамках політичної реформи ввести двопалатний парламент, проводити вибори до Верховної Ради і президента в один рік із повноваженнями цих органів на 5 років.

15 травня закінчилося всенародне обговорення ініціатив Кучми і найближчим часом очікується внесення Президентом у Раду законопроекту із політичної реформи.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...