Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма переконав депутатів відправити миротворців в Ірак

Середа, 4 червня 2003, 17:06
Парламентська більшість буде підтримувати рішення про відправку українського миротворчого контингенту для участі у стабілізаційних силах в Іраку.

Про це повідомив журналістам у середу координатор більшості Анатолій Толстоухов після зустрічі керівників парламентської більшості з президентом Леонідом Кучмою, прем'єр-міністром Віктором Януковичем, головою Верховної Ради Володимиром Литвином.

"Ми вислухали інформацію секретаря Ради національної безпеки й оборони Євгена Марчука, яка ні у кого не викликала сумніву у необхідності підтримати це рішення", - сказав Толстоухов.

Також парламентський комітет з питань національної безпеки й оборони рекомендує Верховній Раді схвалити рішення президента України про направлення українського миротворчого контингенту в Ірак.

Про це в інтерв'ю журналістам у середу після засідання комітету повідомив його член Георгій Манчуленко (фракція "Наша Україна").

З його слів, за таке рішення проголосували 7 членів комітету, проти - 2 утрималися - 2. На засіданні були присутні 11 членів комітету з 14.

"Рішення складне, але правильне", - підкреслив Манчуленко, зазначивши, що "в України є національний інтерес на близькому Сході".

Він також висловив думку, що Україна повинна бути прогнозованою країною і висловив сподівання, що парламент ухвалить позитивне рішення з цього питання.

А тим часом, на сьогоднішній день до відправки в Ірак готові 1632 військовослужбовці, повідомив в інтерв'ю журналістам головнокомандуючий Сухопутних військ Збройних сил України Петро Шуляк.

З його слів, у разі прийняття позитивного рішення про відправку українського миротворчого контингенту в Ірак, відправка українських військових почнеться вже з 12 червня.

Шуляк повідомив, що районом дислокації українського контингенту може стати провінція Васіт у південному напрямку від Багдада.

Головнокомандуючий зазначив, що на сьогоднішній день український миротворчий контингент ще не повністю укомплектований.

Як очікується, парламент України буде ухвалювати рішення з цього питання 5 червня.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...