НОВИМ ГУБЕРНАТОРОМ ЛЬВІВЩИНИ СТАВ СЕНДЕГА

Понеділок, 9 червня 2003, 14:12
Офіційний указ щодо призначення нового Львівського губернатора з'явився тільки в понеділок після обіду, незважаючи на те, що саме на цей день вже було заплановано представлення новоспеченого керівника.

Новим губернатором призначено Олександра Сендегу, який до того займав посаду заступника голови Львівської облдержадміністрації Мирона Янківа.

Представлення нового губернатора у Львові, як повідомляє прес-служба ЛОДА, відбудеться близько четвертої вечора. Представлятиме керівника прем’єр-міністр України Віктор Янукович.

Сендега зараз знаходиться в Києві і має прилетіти разом з прем’єром.

Олександр Сендега, 1953 року народження, до свого призначення заступником Мирона Янківа, працював у Львівській міській раді на посаді першого заступника міського голови, тоді Василя Куйбіди. Загалом, на Львівщині репутація у нього позитивна, він має імідж господарника і політично не заангажований.

Після представлення відбудеться брифінг Януковича, а також прес-конференція нового керівництва області.

Янукович відвідає також і обласний кардіологічний центр, де зараз на лікуванні знаходиться Мирон Янків. За словами колишнього голови прес-служби ЛОДА Тараса Батенка, зустріч нового та старого губернаторів за участі прем'єра, очевидно, відбудеться у невеликій палаті, де лежить Янків.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, у 1998 році Сендега балотувався в депутати Львівської обласної ради у виборчому окрузі №1. Тоді за нього проголосували 50 тисяч виборців, але депутатом він не став.

Кучма звільнив Янківа із займаної посади 4 червня за підсумками вивчення координаційним комітетом з боротьби з корупцією й організованою злочинністю при президенті України на виїзді до Львівської області стану роботи правоохоронних й інших органів виконавчої влади з питань виконання вимог законодавства по боротьбі з корупцією й оргзлочинністю, що визнана незадовільною.

Янків працював на посаді губернатора з 26 квітня 2002 року.

Поступ, спеціально для УП


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування