Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковича тільки починають сплавляти. У нього немає навіть часу на сало з чаєм

Середа, 2 липня 2003, 16:08
Постійний представник уряду у Верховній Раді Володимир Рибак вважає, що розмови про можливу відставку уряду тільки набирають силу.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Столичные новости".

На думку Рибака, чутки про можливу відставку Кабміну пов'язані з початком передвиборчої кампанії. "У сьогоднішній ситуації немає нічого екстраординарного: йде боротьба за виживання. І, звичайно, весь негатив пов'язується з діяльністю прем'єр-міністра".

Рибак також зазначив, що "про все хороше, що зробив Янукович, якось забули".

На питання про те, чи реальна загроза відставки для прем'єра, Рибак відповів: "Віктор Федорович [Янукович] на тимчасову роботу ніколи не влаштовується".

Рибак розповів, наскільки зараз напружений графік роботи у прем'єра: "Знаєте, іноді до Віктора Федоровича боюся зайвий раз зайти, настільки він зайнятий. Це раніше ми могли годину-другу посидіти, випити чаю, з'їсти шматок сала".

Рибак зазначив, що Кабмін Януковича - це "був перший досвід коаліційного уряду". "З одного боку, треба задовольнити амбіції всіх фракцій, а з іншого - треба повсякденно вирішувати проблеми".

У зв'язку з переходом до парламентсько-президентської республіки Рибак також висловився за те, щоб у прем'єра була можливість "формувати свій уряд". "Не може бути так, що одна частина Кабінету міністрів дивиться в один бік, а інша - в інший. Це одне з серйозних питань, з яких тривають дискусії".

Володимир Рибак також вважає, що Віктор Янукович вже став "справжнім політиком".

"До 1996 року це був міцний господарник, а тепер він став справжнім політиком. Він намагається підкорятися вимогам часу. Зауважте, як швидко він перейшов на українську мову. Я якось зайшов до нього в кабінет і питаю: "Ну что будем делать?" Він відповідає: "А ну давай державною мовою. Я з тобою спiлкуватися перестану, якщо ти в цьому кабiнетi заговориш зi мною росiйською".

Рибак розказав, що Януковичу запропонували очолити Партію регіонів за три місяці до з'їзду. "Він ніби погодився. Через два тижні зустрілися, він говорить: буду думати. Ми дуже багато обговорювали цю проблему… Все це говорить про те, що Віктор Федорович просто так рішення не приймає. І ті, хто говорить, що восени для Януковича можуть наступити чорні дні, просто не знають ситуації".

"Я з ним працюю 23 роки. Він уміє порозумітися з людьми. Відтоді як у 1996 році він прийшов заступником голови Донецької облдержадміністрації, припинилися всі страйки, якими так славився Донецьк, і ситуація у місті абсолютно помінялася", - розповів також Володимир Рибак, який був мером Донецька з 1993 по 2002 рік.

Говорячи про хід політичної реформи, Рибак спрогнозував, що "більшість схильна підтримати саме варіант глави держави". Однак він висловився за те, щоб направити у Конституційний суд обидва проекти і "спокійно поїхати відпочивати на море".

Після рішення КС, на думку Рибака, треба вибрати "краще з кожного" законопроекту. "Це був би найбільш оптимальний вихід".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...