"НАША УКРАЇНА" СТАВИТЬ УЛЬТИМАТУМ?

Четвер, 3 липня 2003, 14:01
Парламентська фракція "Наша Україна" заявляє, що не підтримуватиме "нинішні зміни" до Конституції України, оскільки вважає, що ці зміни і сам процес їхнього внесення "будуть використані режимом для продовження своїх повноважень, для остаточного придушення демократії".

У зверненні до співвітчизників, що було розповсюджено у четвер прес-службою блоку "Наша Україна", йдеться: "Сьогодні ми пропонуємо суспільству, політичним силам, представленим у Верховній Раді і поза нею, ефективну модель демократичних перетворень у всіх сферах громадського життя".

Ця модель, йдеться у заяві, включає ухвалення закону про вибори до парламенту на пропорційній основі (за партійними списками); "недоторканність термінів" проведення парламентських і президентських виборів; розведення в часі виборів до парламенту і органів місцевого самоврядування; забезпечення "чесних і прозорих виборів президента"; початок масштабної політичної, економічної, соціальної й адміністративної реформ; обрання нового складу парламенту на пропорційній основі; "завершення процесу реформування і вихід України на європейські стандарти демократії і якості життя".

"Режим прагне до самозбереження, а олігархічні клани - гарантованого збагачення. Заради цього вони задумали так звану "конституційну реформу". Насправді - це наживка, на яку збираються піймати демократичні сили, тих, хто насправді хоче докорінних змін", - йдеться у зверненні.

"Ми переконані, що сьогодні головна проблеми України - не зміна Конституції, а її дотримання і виконання всіма посадовими особами, починаючи з президента", - підкреслюють автори документа.

"Наша Україна" звертається до народу, парламентських і позапарламентських політичних сил із закликом "не дати втягти себе в махінації режиму навколо конституційних змін".

"Пам'ятайте, що політичні, соціальні й економічні перетворення можуть бути здійснені тільки по-справжньому демократичною владою, яка користується підтримкою суспільства", - йдеться у зверненні, що підписане лідером фракції "Наша Україна" Віктором Ющенком.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування