ЮЩЕНКІВЦІ ЛЕДЬ НЕ ПОБИЛИ ШУФРИЧА

Четвер, 3 липня 2003, 18:03
У четвер у парламенті відбулася сутичка між депутатом із СДПУ(О) Нестором Шуфричем і членами "Нашої України". Сутичка відбулася біля трибуни Верховної Ради під час пленарного засідання. У ній крім Нестора Шуфрича брали участь Євген Червоненко ("Наша України") та Сергій Ратушняк (група "Демократичні ініціативи").

За свідченням очевидців, у відповідь на штовханину Червоненко вдарив Шуфрича у район печінки. Після цього Шуфрича штовхнув Сергій Ратушняк.

Шуфрич пояснив журналістам, що він підійшов до заблокованої депутатами трибуни, щоб захистити лідера фракції "Регіони України" Раїсу Богатирьову. "Її виштовхували з трибуни, я не міг на це спокійно дивитися, пішов забезпечити її безпеку, і не дати можливість її скривдити", - сказав Шуфрич.

Після цього, за словами депутата, "сталася певна сутичка, якій я не можу дати характеристику". Депутат есдеків додав, що "вперше у парламенті була спроба виштовхати жінку, і характерно, що це намагалися зробити члени Нашої України".

Водночас Євген Червоненко розповів таке: "Наша Україна" блокувала трибуну. Я стояв біля Раїси Богатирьової, і спілкувався з нею. Але Нестор Шуфрич поводив себе так само некоректно, як і в ті часи, коли більшість намагалася перерозподілити парламентські комітети у грудні минулого року". За його словами, Шуфрич "намагався влаштувати провокацію". "Я йому зробив зауваження, він мені некоректно відповів, після чого я його штовхнув. Я не хочу, щоб члени СДПУ(О) розцінювали інтелігентність "Нашої України" як нерішучість".

Сергій Ратушняк ("Демініціативи") пояснив, що Шуфрич "почав розштовхувати руками, за що його делікатно відштовхнули". "Бійки не було. Я дітей не б'ю", - зазначив Ратушняк.

Конфлікт не знайшов продовження після того, як спікер Володимир Литвин оголосив про дострокове закінчення пленарного засідання.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування