1 000 000 доларів на депутата пропонують за пролонгацію Кучми

П'ятниця, 4 липня 2003, 15:22
За підтримку опозиціонерами кучминих змін до Конституції в другому читанні пропонують "від 1 мільйона доларів за кожен голос". Про це повідомив у інтерв'ю "Українській правді" заступник лідера БЮТ Олександр Турчинов.

За його словами, голоси будуть куплятися на одне це голосування – коли треба буде набрати 300 голосів для ухвалення змін до Конституції в другому читанні.

І хоча таке голосування може відбутися лише на 5 сесії Верховної Ради, яка почнеться у лютому 2004, зараз, за словами Турчинова, "вже цей торг, зондування пішло".

На питання про тих, хто пропонує гроші, він сказав, що "система розкидана між представників оточення Кучми". Турчинов не назвав конкретних прізвищ, але додав, що це буде доручено "донецьким, дніпропетровським і СДПУ(О)".

Відповідаючи на питання, навіщо пролонгація Кучми донецьким, у яких є кандидат в президенти, Турчинов сказав: "Вони розуміють, що якщо вони це не робитимуть, то в жовтні уряд піде у відставку. Цілком реально".

Водночас він сказав, що опозиція "не допустить антиконституційного перевороту". "Ми за чесні вибори у 2004 році, і тільки після них можна приймати зміни до Конституції".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування