Опозиція кличе українців з пляжів і городів під стіни парламенту

П'ятниця, 4 липня 2003, 15:53
СПУ і БЮТ закликають всіх українців 9 липня взяти участь в акції протесту проти діючої влади і запропонованих нею конституційних змін.

Про це заявив народний депутат, член фракції СПУ Іван Бокий, виступаючи у п'ятницю з парламентської трибуни. Депутат закликав людей зібратися о 9.00 під стінами Верховної Ради, аби сказати "оцій парламентській більшості і цій владі, що час її минув, хай вона йде, бо вона не потрібна народу".

Крім того, Бокий заявив, що у четвер засідання парламенту насправді зірвала не опозиція, а саме парламентська більшість, яка хотіла шляхом ревізії Конституції продовжити президентський термін Леоніда Кучми.

Також із закликом до українців вийти на вулиці звернувся і народний депутат, член фракції БЮТ Андрій Шкіль.

Комуністична партія України збирається 9 липня, у середу, провести пікетування Верховної Ради і Кабінету міністрів у зв'язку з підвищенням цін на ряд продуктів харчування в Україні.

Про таке рішення київської міської і обласної організації КПУ повідомив у п'ятницю, виступаючи з парламентської трибуни, член фракції КПУ, Юрій Саламатін.

З його слів, ці організації ухвалили рішення провести пікетування будівель парламенту й уряду у зв'язку з підвищенням цін на предмети першої необхідності, передусім, харчові продукти.

Він повідомив, що комуністи збираються майбутньої середи о 9.30 сформувати колони біля станції метро "Арсенальна" і до 10.00 пройти до будівлі парламенту, біля якої викласти свої вимоги і пропозиції, а до 11.00 переміститися до будівлі Кабінету міністрів.

Саламатін закликав жителів Києва і області відгукнутися і підтримати акцію комуністів.

UNIAN, Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування