Медведчук допоможе Кирпі добудувати автобан, а Україні – відсвяткувати

Субота, 5 липня 2003, 17:46
Президент Леонід Кучма підписав розпорядження про створення координаційної комісії з питань реконструкції автомобільної дороги Київ-Одеса на ділянці від Жашкова до Червонознам'янки.

Главою комісії призначений керівник адміністрації президента Віктор Медведчук, повідомляє в суботу прес-служба Кучми.

Затверджений також персональний склад комісії.

Як повідомлялося, Верховна Рада прийняла закон про реконструкцію й експлуатацію на умовах експерименту на платній основі 282 кілометрової ділянки від Жашкова (Черкаська обл.) до Червонознам'янки (Одеська обл., 50 км від Одеси) автодороги Київ-Одеса.

Автомагістраль входить до міжнародного транспортного коридору №9 (Фінляндія-РФ-Білорусь-Україна-Молдова-Румунія-Греція). Кучма підписав закон у червні.

Закон передбачає обов'язкову наявність до початку експлуатації на концесійній основі цієї ділянки, безкоштовної автомобільної дороги або окремих смуг руху уздовж платної дороги для альтернативного варіанту проїзду автотранспорту в напрямку Київ-Одеса.

Строк окупності витрат на реконструкцію, відповідно до закону, складає 9 років.

Загальна вартість реконструкції складає 2,16 млрд. грн.

Мінтранс має намір залучити за рахунок кредиту 25% вартості проекту, інші кошти складуть інвестиції. Відповідно до розпорядження уряду від 15 травня, "Укрзалізниця" уповноважена профінансувати проект шляхом випуску облігацій з відшкодуванням "Укравтодором" понесених витрат до 2006 року.

Державне територіально-галузеве об'єднання "Південно-Західна залізниця" вже оголосило про випуск із 26 травня трирічних облігацій загальною номінальною вартістю 500 млн. грн. із щомісячною виплатою купона по ставці 12% річних. Його лід-менеджером є Укрсоцбанк.

***

Також президент Кучма призначив Медведчука главою оргкомітету зі святкування 12-ої річниці незалежності України.

Відповідно до указу президента про святкування Дня незалежності, уряд повинен розробити і затвердити план заходів.

Крім того, урядові доручено підготувати проведення військового параду в Києві, забезпечити організацію і проведення культурно-художніх заходів, конференцій, семінарів, присвячених висвітленню історії та культури України.

Кабінет міністрів повинен спрямовувати проведення святкувань на зміцнення громадянської злагоди і консолідацію суспільства, широку пропаганду державної символіки України.

"Інтерфакс-Україна", "Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування