До Конституційного суду підуть обидва законопроекти

Понеділок, 7 липня 2003, 19:02
Більшість і опозиція погодилися, що необхідно розблокувати засідання сесії й надіслати до Конституційного Суду відразу обидва законопроекти – президентський і депутатський. Про це повідомив голова парламентського комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування Анатолій Матвієнко.

За його словами, до такого рішення сторони дійшли в понеділок на погоджувальній раді голів комітетів і фракцій у спікера парламенту, повідомляє прес-служба Анатолія Матвієнка.

"Сьогоднішнє рішення підказане не тільки здоровим глуздом. Воно відповідає й духові статті 159 чинної Конституції. Адже перш ніж взяти до розгляду будь-який проект конституційних змін, парламент має заручитися висновком Конституційного Суду", - сказав Матвієнко.

"Коли ж суб’єкти законодавчої ініціативи – президент і депутати – пропонують два законопроекти, і один з них надсилається до Конституційного Суду, а другий ні, це фактично означає початок розгляду законопроектів по суті. Інакше депутати простим голосуванням вже визначили б: перший законопроект підходить, а другий – ні. А цього чинна Конституція якраз і не допускає", - додав депутат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування