Вбивцю Гонгадзе били міліціонери?

Вівторок, 5 серпня 2003, 14:00
Помер Ігор Гончаров, обвинувачуваний в організації так званої "банди перевертнів", до складу якої входили співробітники міліції.

Цю інформацію агентству "Інтерфакс-Україна" підтвердили адвокати обвинувачуваного. В даний час у розпорядженні адвокатів ще немає акту судово-медичної експертизи про причини смерті Гончарова.

У свою чергу громадська організація "Інститут масової інформації" (ІМІ), що представляє в Україні інтереси міжнародної правозахисної організації "Репортери без кордонів" повідомляє, що одержала листа від Гончарова з позначкою "розкрити після моєї смерті". Коли воно було написано, не повідомляється, текст листа не оголошується.

За інформацією ІМІ, Гончаров помер 1 серпня 2003 року у лікарні "швидкої допомоги", а його тіло було піддано кремації вже 3 серпня.

Раніше представники Генеральної прокуратури України, що розслідувала справу "банди перевертнів", у тому числі генпрокурор Святослав Піскун, неодноразово заявляли, що це злочинне угруповання перевіряється на причетність до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Як стало відомо агентству, адвокати Гонгарова раніше зверталися до Генпрокуратури з клопотаннями про те, що під час утримання під вартою його неодноразово били співробітники міліції, внаслідок чого їх підзахисного кілька разів госпіталізували.

Читайте також:

Чи мовчав головний свідок у справі Гонгадзе?

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування