Українці їздитимуть до Польщі без запрошень

Вівторок, 5 серпня 2003, 15:48
Для громадян України візи для відвідання Польщі видаватимуться безкоштовно та без необхідності пред'явлення запрошення.

Про це повідомив у вівторок на брифінгу радник прес-служби міністерства закордонних справ України Сергій Довбешко.

Такий порядок передбачено Угодою між урядами України та Республіки Польща "Про умови поїздок громадян", що була підписана прем'єр-міністрами України і Польщі 30 липня 2003 року.

Довбешко нагадав, що дана угода передбачає запровадження з 1 жовтня 2003 року візового режиму у зв'язку зі вступом Польщі до Європейського Союзу.

Він наголосив, що зазначена угода встановлює безвізовий порядок поїздок громадян Польщі в Україну та візовий порядок поїздок громадян України до Польщі.

Він зазначив, що дана угода є "першим міжнародним договором України, який встановлює так званий "асиметричний" режим поїздок громадян України та Республіки Польща".

За його словами, також угодою передбачена видача багаторазових віз терміном дії до 5 років для осіб, які беруть участь у регулярних двосторонніх контактах у галузі економіки, освіти, науки, культури, спорту, для підтримання підтверджених родинних зв'язків, відвідання місць походження та особам пенсійного віку.

Довбешко відзначив, що угодою також передбачено безвізовий режим в'їзду, виїзду, перебування та транзиту територією держави іншої сторони громадян обох держав – власників дійсних дипломатичних паспортів терміном до 90 днів. Не потребуватимуть віз члени екіпажів повітряних суден цивільної авіації та морських суден, залучених до міжнародних вантажних або пасажирських перевезень.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...