Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Відмовляючись від реверсу "Одеса-Броди", Україна позбавляє себе 60 мільйонів на рік - Чорномирдін

Середа, 6 серпня 2003, 15:36
Посол Росії в Україні Віктор Чорномирдін вважає, що нафтопровід "Одеса-Броди" повинен працювати в реверсном режимі. Про це він заявив на прес-конференції у середу в Києві.

"Це настільки просте питання, не потрібно бути великим фахівцем. Ніякого значення не має, куди качати і звідки качати. Є можливість качати з Одеси – будь ласка, направляйте. Є з Бродів – качайте звідси. На рік мінімальні прибутки від роботи цього нафтопроводу з Бродів в Одесу дає 60 мільйонів. Що, є у вас?", - сказав Чорномирдін.

"Я дивуюся, що побудовано такий потужний нафтопровід, і два роки пустує. Це уявити собі важко, такого в історії ніколи не було, - відзначив посол РФ і відразу додав, що "нікого це не обурює".

"Закопали гроші, закопали ваші гроші, пристойні. І ніхто не запитає з тих, хто будував, чому побудували і він не використовується? Чому він не дає того, що повинен був давати? Тому ми говоримо – його можна використовувати в реверсном режимі", - нагадав Чорномирдін.

Російський посол також вважає ситуацію навколо нафтопроводу надуманою. "Я не розумію, у чому проблема, якщо питання абсолютно технічне, економічне, явно не публічне. Ну, комусь, видно, хочеться", - вважає він.

"Можна запитати – а чому два роки тому не піднімали це питання? Тому що нічого було качати. У Росії зараз додається видобутку, ми будуємо додаткові потужності, і ми їх побудуємо", - додав Чорномирдін.

Посол Росії також не став коментувати заяву Михайла Касьянова про те, що угода про транзит російської нафти по території України залежить від вирішення питання про транзит по нафтопроводу "Одеса-Броди".

"Транзитна частина, постачання через Україну і в Україну нафти – це питання розв'язуване, вирішене, воно буде підписане. Я не знаю, як воно погоджується саме з питанням реверсу. Я знаю позицію керівництва, і також вашого, і ніхто не заперечує", - заявив посол.

Читайте також:

Росія ставить умову – реверс по нафтопроводу Одеса-Броди

Україна знову розривається між Москвою і Заходом

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...