Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскун просить депутатів не вірити в сльози Тимошенко

Понеділок, 1 вересня 2003, 12:02
Генпрокурор Святослав Піскун закликає народних депутатів неупереджено підійти до оцінки направленого Генпрокуратурою подання про притягнення до кримінальної відповідальності Юлії Тимошенко.

"Закрийте очі на те, що там жінка, або депутат або глава фракції. Прочитайте подання і дайте їй оцінку як громадянину", - сказав Піскун в інтерв'ю журналістам у понеділок у Києві.

Піскун повідомив, що в поданні на Юлію Тимошенко містяться 9 епізодів, які стосуються зловживань, розкрадань і хабарів. У цьому поданні немає епізоду про перешкоджання діяльності співробітникам слідчого ізолятора, підкреслив Піскун.

Він додав, що інформація про події в СІЗО міститься в поданні на притягнення до кримінальної відповідальності двох інших депутатів від БЮТ - Степана Хмари й Олександра Турчинова.

Генпрокурор підкреслив, що в направленому до Верховної Ради поданні немає ніякої політики. За його словами, доказова база підтверджена документально, а також свідченнями свідків.

При цьому Піскун додав, що Генпрокуратура звертається з поданням до парламенту, не ставлячи за мету арешт Тимошенко. За його словами, вона, користуючись депутатським імунітетом, не приходить на допити до Генпрокуратури.

"Ми не можемо її допитати, ми не можемо висунути їй обвинувачення, яке вже давно готове, ми не можемо завершити справу, яка розслідується 5 років", - сказав він.

Генпрокурор ще раз нагадав, що кримінальна справа Тимошенко є частиною великої кримінальної справи, яка поєднує в собі справи екс-прем'єра Павла Лазаренка, екс-керівників корпорації "Єдині енергетичні системи України", відзначивши, що ця справа фактично розслідується в кількох країнах.

Прогнозуючи на прохання журналістів результат голосування за поданням на Тимошенко, Піскун сказав: "По Лазаренку вистачило мужності (проголосувати за зняття депутатської недоторканності). По Жердицькому вистачило. А чим інші краще?"

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування