Чорномирдін став студентом

Понеділок, 1 вересня 2003, 12:31
Посол Росії в Україні Віктор Чорномирдін став почесним студентом Інституту філології Київського національного університету.

Студентський квиток вручений послові в ході зустрічі зі студентами цього інституту в понеділок у Києві.

У ході церемонії Чорномирдін повідомив, що у новому навчальному році в Росії стали студентами вузів більше 260 українських громадян. "Наші студенти також навчаються у вузах України", - сказав він.

Посол нагадав, що в нинішньому році в Україні проводиться рік Росії, підсумки якого будуть підводитися найближчим часом. "Зроблено немало. Насамперед, ми стали краще знати один одного", - підкреслив він.

Чорномирдін також повідомив про досягнуту між Києвом і Москвою домовленість про обмін будівельниками. Зокрема, передбачається, що українські будівельники побудують у Москві "цілий житловий квартал", те ж саме зроблять московські будівельники в Києві.

Торкаючись мовної проблеми, Чорномирдін відзначив: "Хвороба, якою хворіли країни СНД, проходить. Я не думаю, що можна заборонити комусь говорити російською мовою. Це - воля кожного. Але всі труднощі вже позаду".

"Україна порушує питання, насамперед, про українську мову і ніхто не в праві дорікати, що вона працює й удосконалює свою мову. Україна - суверенна держава, українська мова - державна і рідна. Але, якщо більше 8-9 млн. говорить російською, то забороняти говорити - це марна справа. Ми через це пройшли, і цей психоз відходить, місця вистачить усім", - сказав посол.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування