Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ОМЕЛЬЧЕНКО БУДЕ СУДИТИСЯ З КУЧМОЮ, якщо його звільнять?

Вівторок, 2 вересня 2003, 13:00
Київський міський голова Олександр Омельченко оскаржуватиме у суді, якщо його буде відсторонено з посади глави Київської міської держадміністрації. Про це Омельченко сказав у коментарі "Українській правді".

Омельченко зазначив, що звільнити його можна лише з порушенням законів про місцеве самоврядування і про столицю. Коментуючи "судове оскарження" можливого рішення щодо нього, Омельченко повідомив: "Такою є позиція киян, позиція Київської міськради".

Говорячи про присутність на минулій апаратній нараді в мерії міністра економіки Валерія Хорошковського, Омельченко зазначив, що той є куратором столиці ще з минулого року.

При цьому Омельченко повідомив, що минулої п'ятниці Хорошковський вперше був присутній на апаратній нараді. "Мабуть, це пояснюється його завантаженістю", - прокоментував мер.

"Валерій Іванович за тиждень до цього подзвонив по "сотці" (урядовий зв'язок) і сказав, що прем'єр доручив усім міністрам-кураторам регіонів виїхати на місця, оскільки розглядається дуже важливе питання – готовність до 1 вересня. І от в п'ятницю він (Хорошковський) за п'ять хвилин на 8 годину ранку прибув до мерії і був присутній на апаратній нараді", - розповів Омельченко.

За словами мера, Хорошковський "активністю і порадами не вирізнявся".

На питання, чи є в Омельченка "відчуття", що Хорошковський може замінити його на посаді глави Київської міськадміністрації, мер зазначив: "Є не відчуття, а співчуття".

Загалом, сказав Омельченко, ця практика – закріпляти за регіонами кураторів – була запроваджена ще при прем'єрі Пустовойтенку. Так, наприклад, в уряді Кінаха куратором столиці був міністр культури Юрій Богуцький, а в уряді Ющенка – віце-прем'єр Микола Жулинський.

Як повідомлялося раніше, президент Леонід Кучма повідомив про намір "вчинити за законом" щодо чиновників, які досягли граничного віку перебування на держслужбі – 65 років. Закон "Про держслужбу" передбачає, що після 65 років продовжувати їх повноваження не можна. Водночас Омельченко неодноразово заявляв, що обіймає свою посаду законно, посилаючись на особливий статус голови Київської міськадміністрації, що передбачено законом про столицю. Президент дав доручення Мін'юсту дати роз'яснення щодо чиновників, які досягли 65-річного віку.

"Українська правда"

Читайте також:

ХОРОШКОВСЬКИЙ ВХОДИТЬ У КУРС СПРАВ КИЄВА, ЩОБ ЗАМІСТИТИ ОМЕЛЬЧЕНКА?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запустили ракети: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
Усі новини...