Зленко сказав, що залишається у дипломатії

Середа, 3 вересня 2003, 12:08
Екс-міністр закордонних справ Анатолій Зленко вважає, що Україна не змінить свого курсу на європейську та євроатлантичну інтеграцію. Про це Анатолій Зленко заявив, виступаючи з прощальною промовою перед журналістами.

"Я переконаний, що ми не тільки не звернемо з нашого стратегічного курсу, яким є інтеграція до європейської та євроатлантичної спільноти, але й досягнемо поставленої мети", - сказав Зленко.

Він заявив, що "за мінімально сприятливих умов українська дипломатія досягла максимально можливих позитивних результатів".

"Заявивиши про прагнення стати членом НАТО, ми заповнили останню прогалину в ідеології наших відносин із Новим і Старим Світом", - повідомив Зленко.

"Врятовано від дефолту взаємини з США. Ми вирівняли відносини з Росією", - додав він.

"Я йду з піднятою, хоча й сивою головою. Без сорому за свій доробок", - сказав Зленко.

Зленко сказав, що "не прощається". "Я лише кажу – до побачення. Адже дипломатія – це справа всього мого життя. Далі – знову праця. Міністр Зленко відходить. Дипломат Зленко залишається", - зазначив він.

Зленко подякував своїй наставникам, дружині, родині, президентам Кравчуку і Кучмі, колегам-міністрам та іноземним політикам, колективу МЗС та журналістам.

Після виступу Зленко не відповідав на питання представників ЗМІ. Журналісти, у свою чергу, не поаплодували екс-міністру, який у абсолютній тиші пішов до свого кабінету.

Українська правда

Читайте також:

Грищенко - людина на один рік?

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News