ПІСКУН ОГОЛОСИВ У РОЗШУК ТРЬОХ УБИВЦЬ ГОНГАДЗЕ

Четвер, 4 вересня 2003, 10:39
Генеральна прокуратура України заявила про розкриття і завершення розслідування ряду "резонансних" кримінальних справ.

"Практично розкрито один з найбільш резонансних злочинів - убивство тележурналіста Георгія Гонгадзе. Уже встановлені особи, що могли вчинити цей злочин", - заявив в інтерв'ю "Інтерфаксу" у четвер у Бішкеку генпрокурор України Святослав Піскун.

За його словами, слідством у цій справі оголошені в розшук три особи. В інтересах слідства їхні прізвища не розголошуються.

Крім того, повідомив генпрокурор, наближається до завершення розслідування іншої "резонансної" справи - убивства журналіста Ігоря Александрова.

"Раніше засуджений у цьому убивстві Юрій Вередюк пізніше був звільнений. Але Генпрокуратура встановила, що він вчинив убивство не поодинці - у злочинця були співучасники. Вони оголошені в розшук", - сказав Піскун.

Піскун розповів також про розслідування ще однієї нашумілої справи - у відношенні колишнього майора держохорони Миколи Мельниченка, який емігрував до США.

"Генеральна прокуратура України пред'явила йому заочно обвинувачення в службовій підробці і розголошенні державної таємниці", - нагадав Піскун.

"У прокуратури немає об'єктивних доказів автентичності цього запису - жодна експертиза, із проведених трьох, не підтвердила оригінальності цього запису", - відзначив генпрокурор.

За його словами, у цьому зв'язку Гепрокуратура України призначила ще одну додаткову фонопсихолінгвістичну експертизу. "Це буде унікальна у своєму роді, єдина, за нашими даними, не тільки в СНД, але й у світі експертиза, що повинна внести ясність у питання про те, чи могли люди, чиї голоси нібито записані на плівку, говорити те, що там чути", - сказав Піскун.

Він пояснив, що, зокрема, має бути встановлено, чи могли ті чи інші особи в силу своєї освіти, виховання, менталітету, соціального статусу висловлюватися у певному плані, використовувати ті або інші мовні звороти і фрази.

Генпрокурор відзначив, що ряд посадових осіб, чиї голоси нібито записані на плівку, заперечують, що могли говорити те, що там чути.

"Це важливо для слідства, щоб зрозуміти, чи не є скандальна плівка фальшивкою і вмілою підробкою", - сказав Піскун.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
22:57
фото, відеоBihus.Info: Нардеп Дмитрук співпрацює з підозрюваним у держзраді священником УПЦ
22:41
Новини економіки 18 квітня: покриття дефіциту бюджету, Raiffeisen Bank просять пришвидшити вихід з РФ
Усі новини...