ПІСКУН: СВІДЧЕННЯ ГОНЧАРОВА ВИВЕЛИ НА УБИВЦЬ ГОНГАДЗЕ?

П'ятниця, 5 вересня 2003, 11:22
Свідчення Ігоря Гончарова "значно" допомогли в розслідуванні справи Гонгадзе. Про це повідомив генпрокурор Святослав Піскун в інтерв'ю газеті "2000".

За словами Піскуна, "завдяки свідченням Гончарова нам удалося вийти на низку його подільників". "Тут ми значно просунулися в справі Гонгадзе. Тому я заради об'єктивності беруся сказати, що свідчення Гончарова принесли користь у розслідуванні справи", - сказав генпрокурор.

Піскун повідомив, що його відомство почало працювати по Гончарову "3-4 місяця тому, відразу після Нового року – як тільки в нас з'явилися нові дані про те, що він щось знає в справі Гонгадзе".

"Ми з ним зустрічалися неодноразово, він нам давав свідчення. Він нам розповів усе, що міг. Ми перевірили – більшого він не знав".

Раніше заступник Піскуна Олександр Медведько заявляв, що під час допитів Гончарова "він нічого конкретного не сказав".

Говорячи про особистісь Гончарова, Піскун зазначив: "Тут усе дуже ясно. Це людина, яка, будучи працівником правоохоронної системи, особисто убивала, особисто катувала". Піскун також повідомив, що сам Ігор Гончаров – "це вже другий член угруповання Гончарова, який помер під час слідства".

Безвідносно до свідчень Гончарова Піскун сказав, що розшук двох осіб, підозрюваних у вбивстві Георгія Гонгадзе, проводиться вже протягом двох місяців.

Піскун відмовився повідомити прізвища підозрюваних. На аргумент журналіста, що їх і так знає "весь склад МВС і, ймовірно, СБУ", Піскун сказав: "Ні. У даному випадку проводиться спеціальний розшук. Їм займається спеціальна слідчо-оперативна група".

Говорячи про записи Мельниченка, Піскун сказав: "Всьому світу зрозуміло, що плівки Мельниченка – скомпонований матеріал". Щодо теми їхньої експертизи за кордоном, Піскун зазначив: "Невже хтось сумнівається, що народ, який створив і виробляє "Кольчуги", не здатний розібратися в справжності плівок Мельниченка".

За словами генпрокурора, цю фразу він сказав і "американцям".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування