Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура буде захищати свідків у справі Александрова. Якщо вони попросять

Четвер, 2 жовтня 2003, 15:36
Генпрокуратура проведе експертизу так званої "дюссельдорфської касети" та встановить, кому належать голоси, записані на ній.

Про це повідомив заступник генерального прокурора Віктор Шокін в інтерв'ю "Львівській газеті". "Наразі ця касета є у нас. Ми проведемо експертизу. Її не було раніше, і тому люди, чиї голоси є на касеті, на той час ще не були затримані. Але зараз вони заарештовані і від цієї касети не відпираються", - заявив Шокін.

Заступник Піскуна також зазначив, що на касеті "записано розмову двох лідерів гучного кримінального угруповання "17-й участок". "Але це ще не є прямим доказом того, що всі події, про які йдеться на касеті, мали місце", - заявив він .

Шокін також повідомив, що Генпрокуратурою перевіряються "всі моменти, пов’язані з тим, як раніше вели" справу про вбивство Александрова. А також причетність до вбивства журналіста "ширшого кола злочинців різної форми співучасті". Він також запевнив, що "у цій справі відповідатимуть ще багато осіб" і "обов’язково будуть" результати.

Заступник генерального прокурора також повідомив, що колишнім співробітникам УБОЗ Донецької області Сербіну та Солодуну, буде надана охорона, якщо вони про це попросять.

"Щодо охорони екс-убозівців, то, згідно з законом, ми можемо клопотати про охорону, якщо від них надійде офіційна заява з проханням про це. Як тільки така заява буде – ми негайно це зробимо", - заявив Шокін і додав, що "захищати насильно Генеральна прокуратура не має права. Але зв’язки з Сербіним і Солодуном ми підтримуємо постійно".

Він також підтвердив, що "з того часу, як зі справою Александрова почала працювати нова слідча група, Сербін і Солодун неодноразово на допитах суттєво допомогли в розкритті цього злочину".

За словами, Шокіна "рішення про звільнення Сербіна і Солодуна із займаних посад приймали органи МВС. І тільки вони вповноважені вирішувати питання про їх поновлення". Проте він не відповів, чи відповідають дійсності причини звільнення Сербіна і Солодуна з органів, зазначивши, що "причини вивчають".

Шокін ще раз наголосив, що "Вередюка, як і інших осіб, ще перевіряють на причетність до цього вбивства". "Коли будуть достеменні результати — тоді братимемося за законні рішення", - сказав він.

Як повідомлялося раніше, вбивство Александрова пов'язане з оприлюдненими у програмі Александрова матеріалами, зокрема, так званою "дюссельдорфською касетою".

За три місяці до його загибелі у прямому ефірі телепрограми Александрова екс-співробітники краматорського УБОЗу Олег Солодун і Михайло Сербін заявили, що мають записану аудіокасету, яку нібито записали у Дюссельдорфі, із голосами такого собі Костянтина Яворовського і лідера краматорського організованого злочинного угруповання "17-й участок" Дмитра Германа.

На касеті Яворовський ніби розповідає Герману про вбивство іншого керівника "17-го участка". Мозковим центром цього й інших злочинів називається керівник впливової слов'янської фірми "Укрліга" Олександр Рибак, який виступив, за даними Генпрокуратури, замовником убивства Александрова.

Читайте також:


Прокуратура звинувачує Рибака у вбивстві Александрова. За його звільнення вже зібрали 2 мільйони доларів?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування