ЛИТВИН ЗВИНУВАЧУЄ УТ-1 У ЗАСИЛЛІ ТЕМНИКІВ

П'ятниця, 3 жовтня 2003, 11:58
Спікер Верховної Ради Володимир Литвин визнав існування темників на українському телебаченні. Про це він заявив під час розгляду питання висвітлення УТ-1 сесій парламенту.

Литвин вийшов із рівноваги, коли голова Нацради з телебачення й радіомовлення Борис Холод не запропонував конкретних механізмів, щоб УТ-1 висвітлювало роботу Верховної Ради.

"Та набридло це словоблуддя, давайте конкретну відповідь на запитання!", - заявив Литвин.

Спікер також заперечив, що він здійснює тиск на журналістів УТ-1, які напередодні заявили про це на спеціальній прес-конференції.

"Непотрібно мобілізовувати журналістів – я знаю як це робиться – що начебто голова Верховної Ради нападає і не дає можливості розвиватися свободі слова в Україні! Я думаю, що енергію краще було б направити, щоб припинити темники!", - сказав Литвин.

"Уже ціла компанія розпочалася, що мовляв ми неправильно поступаємо і неправильну займаємо позицію", - додав Литвин.

Спікер звинуватив Холода, що він відповідає "загальними фразами", а у Верховної Ради "немає часу повертатися до цих питань". "Якби було сказано, що ми можемо виконати в такій частині, а в іншій не можемо, бо треба прийняти рішення – то давайте приймемо!", - запропонував Литвин.

На це Холод подякував Литвину "за підказку".

Під час розгляду цього питання виступав також президент Національної телекомпанії Олександр Савенко. Він заявив, що опозиція також присутня в ефірі УТ-1, зокрема в ефірі програми "Саме той". Він зазначив, що у програмі брали участь Олександр Мороз, член КПУ Сергій Гмиря, представник "Нашої України" Юрій Ключковський. Однак після цього всі ці депутати заявили, що вони не були гостями цієї передачі.

Українська правда

Читайте також:

Сварка між УТ-1 і депутатами дійде до Конституційного суду


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування