Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Потебенько захистить Тимошенко від Піскуна?

П'ятниця, 3 жовтня 2003, 14:35
Екс-генпрокурор Михайло Потебенько за певних умов може не підтримати подання про притягнення Юлії Тимошенко до кримінальної відповідальності.

За його словами, він під час роботи генпрокурором "рішення по Юлії Тимошенко не приймав". "Так що у мене руки розв’язані, яке прийняти сьогодні рішення", - зазначив Потебенько в інтерв’ю журналістам.

Як відомо, рішення про арешт Тимошенко у 2001 не потребувало дозволу Верховної Ради, бо тоді вона не мала депутатського імунітету. Санкцію на її арешт видавав заступник генпрокурора Микола Обіход.

Зараз при розгляді подання на Тимошенко Потебенько "прийматиме рішення натисканням кнопки таке, до якого висновку я прийду". "Якщо будуть достатні докази, то нажму. Якщо не буде, то не нажму", - сказав Потебенько.

Він пояснив, що чув з інтерв’ю чинного генерального прокурора, що 80% справи Тимошенко було розслідувано за часів Потебенька, а 20% - за часів Піскуна.

Потебенько сказав, що коли був генпрокурором, "не ставив питання" про притягнення Тимошенко. Тому зараз "логіка сама за себе говорить", що як депутат він не голосуватиме за притягнення Тимошенко до кримінальної відповідальності – якщо Піскун засновуватиметься на матеріалах, які були при колишньому генпрокурорі.

"Треба знати, які ті 20% кримінальної справи по Тимошенко, які розслідувані [при Піскуні]. Якщо це то, що звинувачує її – то я підтримую. А якщо 20% не є вирішальними доказами – то тут пробачте".

"Нема доказів? У мене такі фокуси не проходять", - сказав Потебенько.

Потебенько також розповів, що під час роботи генпрокурором припускався кадрових помилок. "Мабуть і у мене були недоліки, і з боку їх видно. Але це не провина генпрокурора, а провина його оточення. Треба вислухувати дві думки – і опонентів, і тих, хто служить [генпрокурору]".

"Я приспособленців сьогодні пізнав", - сказав Потебенко. "Я бачу, як вони проявилися. Коли людина вчора мені говорила одне, а сьогодні по тій же позиції інше – це не працівник".

"Колись ми з Леонідом Макаровичем, коли уже не працювали, зустрілися на одному заході – на похоронах. Він говорить: знаєш, у чому наш, колишніх керівників, недолік? Ми не можемо розпізнати подхалимів", - поділився досвідом Потебенько.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування