Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЕДВЕДЧУК ЗАЯВЛЯЄ, ЩО ЮЩЕНКО "ДАРЕМНО" ВІРИТЬ У СВОЮ ПЕРЕМОГУ

П'ятниця, 3 жовтня 2003, 15:25
Лідер Соціал-демократичної партії (Об'єднаної) Віктор Медведчук заявляє, що Віктор Ющенко "даремно" вірить у свою перемогу на президентських виборах.

Ющенко "зухвало обіцяє прийти до влади за 394 дні. Він вже впевнений в своїй перемозі. Даремно!", – йдеться у заяві Медведчука, поширеній у п'ятницю.

Коментуючи заяву "Нашої України", яку виголосив член фракції Володимир Яворівський, лідер СДПУ(О) зауважує, що багато положень заяви є "безглуздими витівками фантазії" або "хворобливою маячнею".

"Документ витриманий у відверто конфронтаційному, провокаційному та екстремістському тоні. Він відзначається демонстративно зухвалим і хамським характером, рясніє запозиченнями з жаргону кримінального світу", - зазначає автор.

СДПУ(О) вказує опоненту "на неприпустимість зайнятої ним позиції". "Роз’ятрюючи протистояння, "Наша Україна" перетворюється на відверто екстремістську і брудну політичну силу, ладну в ім’я вузьких інтересів своїх "грошових мішків" та амбіцій політиків-невдах поставити під удар стабільність українського суспільства і спровокувати розкол України.

Вся відповідальність за небезпечні наслідки цього для українського народу і держави ляже на Ющенка та на його оточення", - застерігає автор заяви.

На його думку, "дійсними" мотивами "антисоціал-демократичної кампанії, інспірованої Ющенком, є аж ніяк не велика політика". Заява "Нашої України" "зумовлена намаганням перенести конфлікт між рядом великих бізнесменів-львів’ян, які підтримують це політичне об’єднання, та державними органами – податковою адміністрацією та митною службою, на політичний рівень".

"Розпалюючи політичний конфлікт, звинувачені у широкомасштабному ухилянні від сплати податків, спонсори "Нашої України" намагаються, скаламутивши воду, сховати сліди своїх зловживань", - заявляє головний есдек.

Він вважає, що пропаганда Ющенка спрямована на те, аби довести, що СДПУ(О) "намагається монополізувати всю повноту влади в країні і несе відповідальність за будь-які наявні політичні та економічні проблеми".

"Об’єднані соціал-демократи, справді, ніколи не цуралися участі у владі. Однак маємо нагадати: наша партія поділяє морально-політичну відповідальність за її здійснення разом з іншими фракціями та групами, що входять до складу парламентської більшості", - йдеться у заяві Медведчука.

Йому також "впадає в очі", що останнім часом "вплив поміркованих та тверезомислячих політиків в "Нашій Україні" помітно знижується, у той час як екстремістське та ультранаціоналістичне крило у "нашистському" середовищі дедалі більше нахабніє".

Медведчук, який вважає, що "обране "Нашою Україною" брутальне, цинічне та зневажливе ставлення до своїх політичних опонентів не підлягає будь-якому моральному виправданню", також заявляє, що 370 тисяч громадян України, яких згуртувала СДПУ(О), не "терпітимуть приниження своєї гідності".

Він також "наголошує", що "правда і сила" на боці есдеків. "Ані психологічний тиск, ані наклепи не дадуть нашим опонентам жодних політичних дивідендів та не зможуть похитнути позиції об’єднаних соціал-демократів", - заявляє лідер СДПУ(О).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування