Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СДПУ(о) хоче взяти під контроль Львівську державну телерадіокомпанію?

Вівторок, 7 жовтня 2003, 14:23
Генеральний директор Львівської державної телерадіокомпанії Ярослав Климович заявляє, що на нього і його колектив чинять політичний тиск із боку адміністрації президента з метою позбавити крісла директора. Натомість, на думку Климовича, на його місце хочуть поставити людину наближену до СДПУ(о).

Як розповів "Поступу" Климович, на нього і на його колектив чиниться політичний тиск через те, що "певні політичні сили хочуть використати телерадіокомпанію у своїх цілях, зокрема, на майбутніх виборчих перегонах". "Цей тиск триває уже більше року з вулиці Банкової, що у Києві", -- розповідає він.

За його словами, певним політичним силам не подобається, що ЛТБ транслює сесії Львівської облради, на яких звучать гострі критичні заяви щодо нинішньої влади та СДПУ(о). Окрім того, більшість народних депутатів від Львівщини, які раз на місяць згідно із законом виступають на обласному державному телебаченні та по радіо, також критично висловлюються про владу. "Це часто не влаштовує центральні органи влади і вони чинять тиск на Івана Чижа, щоб він змінив керівництво Львівської ТРК, і поставив людину, яка такі речі не буде допускати", - каже гендиректор львівської телерадіокомпанії.

Також Климович розповів, що минулої п'ятниці на Львівську телерадіокомпанію раптово завітала перевірка з державного комітету телебачення й радіомовлення, яка про результати своєї ревізії має доповісти своєму керівництву. "Ця перевірка є продовженням політичного тиску на мене, щоб я написав заяву про перехід на іншу роботу", - впевнений гендиректор ТРК.

У вівторок 200 членів творчого колективу ЛТБ разом із редактором інформаційних програм, а також працівники економічного відділу та бухгалтерії звернулися з листом до голови Держкомітету телебачення та радіомовлення Івана Чижа та колегії Держкомтелерадіо України з проханням "не допустити політичної розправи" над Ярославом Климовичем "під виглядом певних фінансово-правових порушень".

Зі схожими претензіями вчора вранці також організувало невеличкий пікет на Високому замку політичне об'єднання "Галицький вибір". Його члени, як і працівники ТРК, побоюються, що на місце Климовича хочуть поставити Людмилу Майор - першого заступника гендиректора ТРК, яка, за словами пікетувальників, є креатурою СДПУ(о). Також, як повідомив "Поступу" народний депутат-"нашоукраїнець" Петро Олійник, іншою кандидатурою на заміщення Климовича є головний редактор газети "Молода Галичина", яка, за словами оглядачів, є близькою до СДПУ(о).

Сама ж заступник гендиректора ТРК Людмила Майор в коментарі "Поступу" заявила, що протистояння з Ярославом Климовичем виникло не на політичному ґрунті, а через різні погляди на угоду з телекомпанією "Тоніс" про ретрансляцію її програм на ЛТБ, контракт з якою Климович нібито підписав, не порадившись з колективом. Климович заперечив ці звинувачення, заявивши, що питання обговорювалося на адміністративній програмній нараді і всі одноголосно проголосували за цю угоду, лише Майор утрималася.

Також Майор не бачить жодного політичного тиску на керівника ТРК, оскільки "який може бути тиск на представника Аграрної партії, яка є пропрезидентською". За її словами, Климович мав би дочекатися висновків перевірки Держкому, а "не використовувати колектив і до нього не апелювати". Майор відмовилася сказати, чи є вона членом СДПУ(о).

Коментуючи конфлікт у ЛРК, народний депутат із "Нашої України" Петро Олійник, заявив, що Климович ніколи не належав до "НУ", але "за своєю суттю він абсолютно порядна людина". Він також відзначив, НУ "чинитиме усякий супротив проти цих цинічних дій, зокрема через Верховну Раду".

В той же час народний депутат від СДПУ(о) Ігор Шурма, коментуючи причетність СДПУ(о) до даного конфлікту, запевнив, що якби йому сказали, "що в ЖЕКу №17 на посаду старшої двірнички одна з політичних партій намагається поставити свою людину, я би не здивувався. Адже усі кадрові перестановки на Львівщині намагаються пов'язати з СДПУ(о)". Він також висловив жаль із приводу того, що Людмила Майор не є членом СДПУ(о), зауваживши, що "чомусь ніхто не цікавиться партійністю усього керівництва ТРК, а саме - чи Гаврилишин є членом НРУ, а Хвойницький членом "Нашої України"?".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування