Порушено кримінальну справу за діями рухівця в уряді Ющенка

Середа, 8 жовтня 2003, 12:15
Полтавським УБОЗом порушено кримінальну справу проти екс-заступника міністра аграрної політики, члена Народного Руху України Романа Шмідта, якого звинувачують у перевищенні службових повноважень під час роботи в уряді Ющенка.

Працівники УБОЗу інкримінують Шмідту незаконні оборудки з
Кременчуцьким державним гуртовим продовольчим ринком, зокрема внесення майна збанкрутілого ринку на суму 8,226 млн. грив., як внеску до статутного фонду створеного господарського товариства "Агроторговий дім "Атлант", що заборонено законодавством.

Згадані порушення були виявлені лише після того, як документація й майно ліквідованого банку "Україна" перейшло до "Приватбанку".

За скоєні дії Шмідту загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 3 до 8 років без права займати відповідну посаду.

Коментуючи "Поступу" порушення справи проти Шмідта, народний депутат, голова Львівської обласної організації Руху Ярослав Кендзьор назвав це наслідком репресивної кампанії проти "Нашої України" і заявив: "У тому, що проти члена Народного Руху України порушили кримінальну справу, нема нічого дивного, адже саме зараз розв'язався мішок репресій. Насамперед вони будуть скеровані проти представників "Нашої України" та проти представників тих партій, які входять до складу блоку".

Він також відзначив, що працюючи на посаді заступника держсекретаря Міністерства аграрної політики Шмідт робив усе можливе, щоб аграрна реформа проходила максимально чесно.

Народний депутат також не сумнівається, що "і стосовно Ярослава Кендзьора буде порушена кримінальна справа, тому що він, начебто, організовував погроми "Молодої Галичини", замінував офіс есдеків, грабував його". Це є нормально сьогодні, адже це - агонія режиму, але залишилося ще не довго", - вважає Кендзьор.

Народний депутат, заступник голови НРУ Юрій Ключковський у коментарі зазначив, що "Роман Шмідт на посаді заступника держсекретаря Мінагрополітики підписував дуже багато листів, і чіпляння до таких речей сьогодні, три роки після того, і особливо після його звільнення лягає у загальну схему переслідування представників опозиційних сил".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування