Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Після Берлусконі в Кірпи з'явиться півмільярда євро

Середа, 8 жовтня 2003, 20:21
Італійська компанія "Торно інтернаціоналі СПА" (Torno Internazionale Spa) надасть Україні кредит у розмірі 420 млн. євро для будівництва автодороги Київ-Одеса.

Така домовленість міститься у генеральній угоді про співробітництво з реконструкції й експлуатації автодороги М-05 (Київ-Одеса), підписаній у середу Міністерством транспорту України, "Автодором" та італійською компанією Torno Internazionale Spa у присутності Леоніда Кучма і Сільвіо Берлусконі, повідомив журналістам міністр транспорту Георгій Кірпа.

За його словами, кредит буде безпроцентним і наданий на 40 років.

"Кошти будуть повертатися в міру заробляння їх від інфраструктури, яка буде працювати на автомагістралі і, відповідно, від платежів за платний проїзд", - сказав міністр.

Він підкреслив, що угода передбачає спільну реконструкцію і спільну експлуатацію дороги.

Говорячи про участь італійської сторони в будівництві дороги, Кірпа сказав, що вона буде здійснювати технічний контроль за якістю і фінансовий контроль.

Крім того, італійська сторона бере на себе облаштування інфраструктури дороги, на що піде 1/4 - 1/5 частина кредиту. "Це буде залежати від того, яку частину ми виконаємо своїм коштом", - відзначив він.

Разом з тим, міністр сказав, що один пункт угоди – "розрахунки за послуги, які буде надавати італійська сторона" – буде винесено на розгляд уряду й ухвалення рішення, для чого відведений термін 60 днів.

Кірпа відзначив, що перші транші кредиту надійдуть у лютому наступного року. При цьому він сказав, що роботи з будівництва дороги почнуться навесні наступного року і триватимуть до літа.

Крім того, українська сторона запросила італійську сторону до участі в реконструкції всього транспортного сектору України.

"У нас автодорожне бездоріжжя. З 167 тис. кілометрів лише 2 тис. - першої категорії і то шматками по всій Україні. І це одна з умов, яка зацікавила італійську сторону", - сказав Кірпа.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування