Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович не поспішає з вирішенням долі "Одеса-Броди"

Четвер, 9 жовтня 2003, 10:48
Прем'єр-міністр України Віктор Янукович підтверджує позицію Кабінету міністрів, відповідно до якої рішення про напрям використання нафтопроводу "Одеса-Броди" буде прийматися тільки після закінчення роботи над цим питанням незалежних експертів і одержання відповідних пропозицій від постачальників нафти.

Про це він заявив у середу в Вашингтоні, відповідаючи на питання журналістів про можливе рішення уряду в зв'язку з закінченням терміну ухвалення рішення по підписанню договору "Укртранснафти" із ТНК-ВР про постачання нафти для заповнення нафтопроводу "Одеса-Броди" технічною нафтою з метою його подальшого використання в реверсному напрямку.

"Рішення уряду буде прийнято тільки з користю для економіки держави після того, як ми одержимо відповідні пропозиції від постачальників нафти. Зараз ця робота ведеться, працюють незалежні експерти над рішенням цього питання, і тільки такий підхід - на тендерних умовах - дозволить нам вирішити це питання", - сказав Янукович.

За словами прем'єр-міністра, "пропозиції у плані постачань каспійської нафти надходять постійно". "Але їх потрібно опрацьовувати. Коли ми будемо готові, буде відповідь", - підкреслив він.

Янукович нагадав, що питання про напрямок нафтопроводу буде розглянуте на засіданні Кабінету міністрів після його підготовки.

Як повідомлялося, російська ТНК-ВР продовжує очікувати повідомлення від ВАТ "Укртранснафта" про підписання договорів на надання технологічної нафти для магістрального нафтопроводу "Одеса-Броди", незважаючи на те, що в середу, 8 жовтня, минув термін дії її пропозиції про надання нафти в кредит.

Наглядова рада ВАТ "Укртранснафта" 3 жовтня затвердила рішення прийняти пропозицію російської компанії ТНК-BP про надання в кредит технологічної нафти Urals в обсязі 380-420 тис. тонн для заповнення нафтопроводу "Одеса-Броди".

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування