Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін, на відміну від Кучми, до свого трубопроводу нікого не пустить

Четвер, 9 жовтня 2003, 12:10
Президент РФ Володимир Путін назвав вимоги Єврокомісії стосовно використання трубопровідної газової системи Росії в якості однієї з умов вступу Росії до СОТ неприйнятними.

Виступаючи з заключним словом на російсько-німецьких міжурядових консультаціях, Путін заявив, що "трубопровідна газова система - це дітище Радянського Союзу, і тільки ми в змозі підтримувати її в робочому стані, навіть якщо мова йде про частини, що знаходяться за межами Росії".

Путін зазначив, що "є ілюзія, що без Росії можна одержати додаткові дешеві енергоресурси з інших країн".

"Так, в Узбекистану є такі ресурси, але трубопровідна система Узбекистану складається з 94 перекачувальних пристроїв, з яких у робочому стані знаходяться лише чотири. Про це навіть президент Узбекистану не знав і довідався про це від мене", - сказав глава російської держави.

"Те ж саме в Казахстані й у Туркменії. Туркменія взагалі має звичку продавати ті самі обсяги енергоресурсів різним країнам.

Спочатку продали нам 40 млрд. куб. газу, а потім ці ж обсяги продали Україні", - сказав Путін.

Він також заявив, що "ми маємо намір і далі зберігати контроль держави над газопровідною системою і "Газпромом". "Газпром" розділяти не будемо", - підкреслив він.

Путін заявив, що в Єврокомісії не повинно бути ніяких ілюзій - "у газовій сфері вони будуть мати відносини з державою".

Разом з тим президент відзначив, що Росія зацікавлена в стабільності енергетичного ринку Європи й постачанні туди дешевих і якісних енергоносіїв.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...