Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Свобода слова від Медведчука для борзописців з "Львівської газети"

Четвер, 9 жовтня 2003, 12:15
Ці борзописці з "Львівської газети" знахабніли до краю! Їм, бачиш, для роботи ще й інтернет із телефоном подавай. Без них, мовляв, вони свої нахабні статті не зможуть писати. Дометикувалися до того, що включили витрати на інтернет і телефон у суму загальних господарських витрат редакції. Так, наче не можуть обійтися без цих засобів комунікації для збирання їхньої брудної інформації.

Але їм не вдалося обвести навколо пальця пильних податківців із Личаківського району Львова. Ті під час перевірки твердо ухопили писак за нечисту руку. Оштрафували їх на кілька десятків тисяч гривень. А керівник управління податкової Личаківського району Юрій Пирожак дав дуже виразний коментар до такого рішення:

"Ну, розумієте, це пише ревізор. Кожен ревізор. Підписує начальник інспекції. Всі відповідають за те, що написано і читають. Розумієте, те, що вони пишуть... ну...".

Можна було б заплющити очі на витребеньки жовтої преси, якби вона чесно писала про звитяжну працю податківців Львова й області. А вона ж таке виливає на свої шпальти, що ні в тин, ні у ворота. Оце недавно нашкрябали брудну статтю про голову львівської міської податкової інспекції Мирослава Хом`яка, набрехали, ніби цей чесний і непідкупний податківець відмив кілька сот тисяч брудних грошей. Але ж після цього президент нагородив його почесною нагородою. Самі подумайте: хіба став би глава держави відзначати всяких аферистів або бандитів?

Якби ж то Хом`яком справа обмежилася! Так ні! Вони пишуть таке, що й повторювати бридко. Так, наче податківці в області найбільші розбійники й немає на них жодної управи.

Після подібних наклепницьких інформацій сам Бог звелів оштрафувати той жовтий листок, щоб він знав своє місце. Тим часом головний редактор цієї газетки Олег Онисько каже, що звинувачення висмоктані з пальця, каже, що не буде платити штраф:

"Ми то почали оскаржувати в суді. Після цього почалися наїзди на власників – на мистецьке об`єднання "Дзига" і на Ярослава Рущишина, генерального директора фірми "Троттола", які були набагато серйозніші. Уже йшлося про нищення бізнесу".

А заснували "Львівську газету" вельми підозрілі особи. Ярослав Рущишин і Маркіян Іващишин ще у 90-му році були помічені в неповазі до влади. Вони, будучи студентами, голодували тоді на площі Жовтневої революції у Києві, яка потім зробилася Майданом Незалежності. Через їхній бунт мусив піти у відставку не хто-небудь, а сам голова тодішнього уряду Віталій Масол.

Не вхопиш їх вчасно за руку – вони іще кого-небудь у відставку відправлять, наприклад, главу обласної податкової Сергія Медведчука. Проти нього "Львівська газета" також піднімає свій писклявий голос, попри те, що він є рідним братом такої шанованої людини, як глава президентської адміністрації Віктор Медведчук.

Демократія демократією, але ж не можна допускати такої вседозволеності. Отож, завітали податківці до мистецького об`єднання "Дзиґа", яким керує один із засновників "Львівської газети" Маркіян Іващишин. А він – чого це, мовляв, перевірка позачергова прийшла? Це, мовляв, незаконно. Податківці дали чесну офіційну відповідь, що то не його розуму справа, бо причини цієї перевірки є державною таємницею. А Іващишин разом з іншим співзасновником "Львівської газети" Ярославом Рущишиним ніяк не вгамуються. Рущишин, який є генеральним директором швейної фірми "Троттола", уже виграв у суді одну справу проти податкової. І розказує всім, що на нього наїхали через те, що "Львівська газета" багато собі дозволяє:

"Це пов`язано однозначно з "Львівською газетою". Також з великою безкарністю і великою самовпевненістю державного чиновника, в даному випадку податкової інспекції, яка вважає, що керує львівським чи, то українським бізнесом. Усі повинні їм підпорядковуватися й видавати ті видання, які їм подобаються. Скажу чесно: після заснування газети я зрозумів, що свободи слова в Україні ще немає".

І знову ганебна брехня! Як це немає свободи слова? Податківці чесно повідомляють у своїх прес-релізах, що застукали аферистів від "Львівської газети" на гарячому. А їхній керівник Сергій Медведчук заявив про це на прес-конференції. І ніхто у розповсюдженні цієї інформації їм перешкод не чинить. За винятком тієї ж "Львівської газетки". Борзописці вирішили боротися з правдою через суд – подали на Медведчука позов із вимогою спростувати неправдиву інформацію. Але нічого! Таке вже бувало і не раз. Досі суди не перешкодили державним чиновникам боротися з пресою. І "Львівська газета" ще відчує це на собі.

Автор: Юрій Луканов, радіослужба "Панорама новин"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...