Зінченко просить показати, де його зв'язали пакетом із Васильєвим

Понеділок, 3 листопада 2003, 14:49
Заступник голови Верховної Ради Олександр Зінченко не вважає, що призначення першого віце-спікера Геннадія Васильєва генпрокурором може викликати голосування "у пакеті" по зміні керівництва парламенту.

Таку думку він висловив в інтерв'ю журналістам у понеділок, коментуючи подання президента на дачу згоди парламенту на призначення Васильєва генеральним прокурором.

За словами Зінченка, обговорення цього питання "буде залежати від настрою залу".

Він відзначив, що кандидатура Васильєва "правильно внесена", тому що його кандидатура - із середовища Верховної Ради, і це дає підстави значно спокійніше підійти до розгляду процедури цього питання.

Відповідаючи на питання журналістів про те, чи стане призначення Васильєва на посаду генерального прокурора приводом до зміни керівництва парламенту, оскільки нинішня президія обиралася одним пакетом, Зінченко підкреслив, що "необхідності переголосування всього пакета нема".

Він додав, що процедура призначення керівництва парламенту не вимагає пакетного голосування.

"Назвіть мені пункт у процедурі (регламенті парламенту про призначення керівництва Верховної Ради), що вимагає тільки пакетного голосування - я сам не знайшов цього", - підкреслив Зінченко.

А лідер фракції "Регіони України" Раїса Богатирьова вважає, що "досить підстав" для одержання згоди Верховної Ради на призначення Васильєва генпрокурором.

Відповідаючи на питання, чи є у фракції кандидатура на посаду першого віце-спікера, Богатирьова підкреслила, що консультації відбудуться тільки у випадку призначення Васильєва генпрокурором.

Фракція Компартії України ще не визначилася з питання про підтримку Васильєва. В інтерв'ю журналістам лідер фракції Петро Симоненко сказав, що головне питання лежить в іншій площині.

"У нас утворилося закрите акціонерне товариство "Міністерство оборони", закрите акціонерне товариство "Служба безпеки України" і закрите акціонерне товариство "Міністерство внутрішніх справ", - сказав він. Комуністи, підкреслив Симоненко, не хочуть, щоб було створено і закрите акціонерне товариство "Генеральна прокуратура".

За його словами, Генеральна прокуратура дотепер не змогла відповісти на запитання, чому не розкриті найгучніші справи.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Якщо Васильєв стане генпрокурором, у СДПУ(о) з'явиться логіка звільнити Зінченка

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування