Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма злякався, що нестиме відповідальність за смерть Геннадія Тимошенка

Вівторок, 4 листопада 2003, 13:23
Юлія Тимошенко вважає, що клопотання Леоніда Кучми перед судом про зміну запобіжного заходу для Геннадія Тимошенка викликано переляком президента перед можливістю скандалу.

"Просто вони злякалися, що після того, що вони зробили з Геннадієм Опанасовичем Тимошенком, він просто помре від цих катувань. І їм доведеться за це відповідати перед світовою спільнотою", - сказала Юлія Тимошенко в інтерв’ю "Українській правді".

"Відповідні документи ми направили у всі компетентні міжнародні організації", - додала вона. "Це просто скандал, коли людина, яка є просто нежива, її тримають у наручниках прикутою до ліжка".

Геннадій Тимошенко є свекром Юлії Тимошенко, він був арештований після екстрадиції із Туреччини як обвинувачений у справі "ЄЕСУ".

Зараз, за словами Юлії Тимошенко, Геннадій Тимошенко перебуває у критичному стані.

"Він пережив два інсульти, у нього паралізована права сторона. І є ще така надзвичайна ситуація - відірвався тромб і закупорив артерію легенів. Після того, як вдалося відновити дихання, то наслідки того, що людина 20 хвилин не могла дихати, є руйнівними", - значила Тимошенко.

"Сьогодні стан Геннадія Опанасовича описується у спільному документі Міністерства охорони здоров'я і МВС. Там є перелік діагнозів, після яких людина звільняється від відповідальності. А ті, хто відбуває покарання, припиняють відбування покарання", - додала вона.

Як відомо, напередодні президент Кучма звернувся до Шевченківського місцевого суду Києва з проханням вивчити можливість зміни запобіжного заходу для Геннадія Тимошенка з урахуванням його віку й тяжкого стану здоров'я.

Кучма також передав до Шевченківського суду адресованого йому листа дружини Геннадія Тимошенка. Там містилося прохання про сприяння в зміні запобіжного заходу для Геннадія Тимошенка, 1935 р.н., що у даний час знаходиться в реанімаційному відділенні Київської центральної міської клінічної лікарні.

Читайте також:

КУЧМА ПРОСИТЬ ВИЗВОЛИТИ ТИМОШЕНКА З ТЮРМИ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...