Тепер Ющенка не пускають в Суми і Луцьк

Четвер, 6 листопада 2003, 12:59
"Наша Україна" отримала відмову в оренді приміщень для проведення форуму демократичних сил Сумщини. Тому досі не відомо, де буде проводитися захід, який заплановано на наступну неділю.

Про це повідомив керівник Сумського регіонального обласного штабу блоку "Наша Україна" Анатолій Єпіфанов, передає прес-служба блоку.

Організатори заходу отримали відмову в оренді приміщень для проведення заходу від керівництва Сумського театру ім. Щепкіна та БК ім. Фрунзе.

Міська влада також не дає відповіді щодо надання "Нашій Україні" центральної площі міста – Площі Незалежності, хоча заявку для проведення там Форуму організатори подали кілька днів тому.

"Міська влада запропонувала нам для проведення Форуму приміщення БК "Хімік", який знаходиться аж на околиці міста. Такий варіант нам не підходить, зокрема тому, що зал "Хіміка" розрахований максимум на 400 осіб, а участь у форумі збирається взяти набагато більше людей", - зазначив Єпіфанов.

За даними оргкомітету, на участь у форумі демократичних сил Сумщини надійшли заявки від близько 10 тисяч осіб.

***

Крім того, на знак протесту проти відмови волинської влади у проведенні зустрічі виборців з Віктором Ющенком обласним штабом блоку "Наша Україна" в центрі Луцька встановлено намети.

"Мені здається, що обласна влада не змогла виконати навіть вказівки, котрі надходять з адміністрації президента, де чітко вказано – готувати зали на окраїнах міста, але нам навіть такого залу не надано", - стверджує керівник Волинського штабу "Нашої України" Володимир Бондар.

Він вважає, що основна мета акції інформативна: "Ми повинні інформувати громадськість про те, чим живе Україна, про незаконні методи, якими діє влада. Цей пост ми будемо тримати до візиту лідера "Нашої України".

Подібні інформпости планується виставляти не тільки в центрі, але й в інших густонаселених районах міста. Як запевнив Бондар, акція пошириться і на інші міста та райони області, адже "громадськість повинна знати про те, чому влада боїться Ющенка, чому не пускає його до людей і чому вдається до антидемократичних дій щодо візитів Віктора Ющенка у регіони".

"Зустріч з Віктором Ющенком таки відбудеться. Ми будемо запрошувати волинян прийти на цей майдан і тут будемо визначатися – де, як і в якій формі буде проходити зустріч", - запевняє Бондар.

Він також виступив з відкритим листом до працівників бюджетних установ, державних службовців, учнів, студентів та громадян, що піддаються адміністративному тиску, в якій висловлює жорстке попередження керівникам, "котрі намагатимуться поставити громадськість перед складним вибором між втратою роботи чи місця навчання та участю в черговій "масовці" на підтримку ініціатив влади та провладних політичних структур".

"Блок Віктора Ющенка готовий стати на захист кожного, хто засвідчить факти невмотивованого адміністративного тиску, обмеження прав чи безпідставного примусу до певних дій", - йдеться у зверненні Волинського представництва блоку "Наша Україна".

***

В той же час, на думку представника блоку Віктора Ющенка "Наша Україна" у Криму Валерія Пробий-Голови назва "нашисти" запущена засобами "чорного піару".

У своєму зверненні до кримських журналістів він попросив утриматися від використання у своїх матеріалах жаргонних назв блоку, повідомляє Інститут масової інформації.

"Використання творчими працівниками жаргонних назв блоку "Наша Україна" типу "нашисти" ображає блок та демонструє непрофесійність авторів", - вважає представник блоку.

Також він зазначив, що авторам варто уникати таких неоднозначних термінів як "нашисти" для того, щоб утримуватися в межах "журналістської етики та людської порядності".

"Батько Віктора Ющенка пройшов Освенцим, а мій воював на фронті, і коли я чую назву, що співзвучна із назвою "коричневої чуми", то замислююся, чи усвідомлюють журналісти, що роблять", - відмітив Пробий-Голова.



Читайте також:

Ющенківці не дадуть повторити "Донецьк" у Сімферополі, хоча до приміщення їх теж не пускають

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування