Литвин не вірить в свою відставку, бо такі розмови – лише сверблячка

Четвер, 6 листопада 2003, 17:26
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин переконаний, що ротації керівництва парламенту не буде.

Таку думку він висловив у інтерв'ю журналістам в четвер, коментуючи заяви ряду депутатів про можливу ротацію керівництва парламенту.

Литвин підкреслив, що не хоче коментувати ці заяви. "Хочу сказати, що все буде так, як є в плані керівництва", - підкреслив він.

Литвин додав, що в зв'язку із згаданими заявами необхідно "закласти нормальну демократичну процедуру", яка стосується термінів дії ухвалених рішень.

"У нас так - є зуд дострокових виборів президента. Потім скажуть - давайте міняти кожний день уряд, щоб всі встигли взяти участь в роботі уряду, а потім будуть міняти парламент", - сказав Литвин.

Він додав, що в такому випадку треба буде ухвалити рішення про щоденну ротацію керівництва Верховної Ради, щоб всі 450 народних депутатів могли взяти участь у керівництві парламентом.

"Я переконаний, що цього (ротації керівництва Верховної Ради) не буде", - сказав Литвин, зазначивши, що він особисто, як спікер, може відзвітувати за пророблену в парламенті роботу.

Голова парламенту повідомив, що під час засідання в четвер керівники фракцій і груп заявили про те, що питання про ротацію керівництва парламенту підіймати не варто, оскільки воно "не на часі".

"Я думаю, що це не та проблема, яка вимагає обговорення", - підкреслив Литвин.

Литвин сказав також, що проти того, щоб парламент переносив своє засідання в "Український дім".

Про це він заявив в інтерв'ю журналістам в четвер, коментуючи заяву ряду парламентаріїв про таку можливість у разі продовження блокування роботи парламенту.

"Я категорично проти того, щоб Верховна Рада кудись переходила", - сказав Літвін, додавши, "що Верховна Рада має історично визначене місце тут".

Спікер підкреслив, що "в одну і ту ж ріку не можна увійти двічі", додавши, що це загальновідома істина. "Не можна жити минулим, думаючи, що в минулому все було добре, а в майбутньому нічого немає хорошого".

"Ми не можемо в черговий раз насмішити людей", - сказав Литвин. З його слів, парламентарії можуть перейти в інше місце, "знов наухвалювати рішень, на які сьогодні вказують ті, хто ці рішення приймав, проводячи оксамитову революцію".

Зі слів Литвина, сьогодні учасники тих подій говорять про те, що ті рішення обернулися проти них. "Навіщо закладати прецедент, який обернеться проти наступного покоління депутатського корпусу", - сказав Литвин.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування