Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Колінько: Піскун не знайшов убивць Гонгадзе

П'ятниця, 7 листопада 2003, 10:07
Голова координаційного комітету по боротьбі з оргзлочинністю Ольга Колінько не дає конкретної відповіді на питання про бажання стати генпрокурором України.

"Коли я чую всякі розмови про посади, я говорю собі так: життя занадто коротке, думай, чому тобі доля піднесла цю посаду", - сказала Колінько в інтерв'ю газеті "2000", відповідаючи на питання, чи "примірялася" вона до крісла генпрокурора.

"Той, хто претендує на цю посаду, повірте, не їде в регіони, не збирає волаючі по фактажу матеріали, після чого з'являється додаткове число недругів", - сказала Колінько про свою діяльність.

Характеризуючи Геннадія Васильєва, Колінько сказала, що "він пройшов усі ланки в органах прокуратури" і "йому під силу навести порядок".

Говорячи про Святослава Піскуна, Колінько сказала, що в неї "ніколи не було конфліктів" з ним. "Це Піскун, після мого призначення головою координаційного комітету, у ЗМІ відмінював моє прізвище".

"Я ж, навпаки, ніяких інтерв'ю не давала. Але коли в комітет стали звертатися прокурори – хтось по совісті, хтось у силу принциповості, хтось, може, через страх перед покаранням за неподобства, що проходили в Генпрокуратурі – мовчати не змогла".

Колінько також скептично оцінює заяви екс-генпрокурора Святослава Піскуна про те, що він наблизився до розкриття справи Гонгадзе.

Колінько взагалі здивована, чи велося слідство "останнім часом" у справі Гонгадзе.

"Коли генпрокурор, знаходячись за межами України, раптом робить заяву, що все розкрито і підозрювані допитуються – це що значить? За законом злочин вважається розкритим тільки коли пред'явлене обвинувачення".

Колінько також помітила "дивні збіги": "лише тільки ставилося питання про заслуховування генпрокурора в парламенті, відразу ж звучали подібні заяви".

Колінько "категорично спростовує" припущення, що новий генпрокурор буде блокувати голосні справи: "Вони занадто резонансні, повірте".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...