Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БІЛЬШІСТЬ НІКОЛИ НЕ ПОГОДИТЬСЯ З ВИМОГАМИ ЮЩЕНКА

П'ятниця, 7 листопада 2003, 11:25
Представник президента у парламенті Олександр Задорожній заявляє, що більшість не погодиться з тим, щоб силові міністри доповідали у парламенті в зв‘язку з подіями у Донецьку.

Про це Задорожній заявив в інтерв‘ю "Українській правді".

Задорожній нагадав, що спікер Литвин лише пропонував трьом комітетам опрацювати тему подій у Донецьку. "Хіба це означає, що будуть [слухати] силовиків? Ні. Щоб запросити сюди силовиків, потрібно відповідне рішення. От і все", - сказав Задорожній.

"Чому це треба підкоряти силовиків одній політичній силі?", - прокоментував постпред Кучми вимогу "Нашої України".

За його словами, позиція більшості не заслуховувати силових міністрів такою була "і вчора й сьогодні", і її озвучив політкоординатор більшості Степан Гавриш.

Коментуючи випадок у 2002 році, коли парламент заслуховував силовиків в зв’язку з інцидентом лише з одним депутатом Володимиром Сивковичем, Задорожній сказав: "Правильно, це ж був член більшості".

"А навіщо зараз більшості погоджуватися [заслуховувати силовиків]? Ми є політичними конкурентами [з опозицією]. І навіщо приставати на пропозицію однієї фракції?", - зазначив Задорожній.

На питання, у чому ж тоді можливий компроміс з опозицією, яка вимагає звіту керівників МВС і СБУ і при цьому блокує трибуну, Задорожній зазначив: "Значить, нема предмету компромісу".

Водночас він сказав, що не вважає цю ситуацію "політичною кризою".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування