Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Томенко просить покарати сина Януковича за нацистські біг-борди

П'ятниця, 7 листопада 2003, 12:36
Депутат фракції "Наша Україна" Микола Томенко звернувся з депутатським запитом до Генеральної прокуратури України та Міністерства внутрішніх справ України щодо розслідування фактів використання фашистської символіки та розпалювання національної ворожнечі у Донецькій області.

Як відзначається у запиті, дії організаторів інформаційної кампанії, спрямованої проти блоку "Наша Україна" та його лідера Віктора Ющенка, а також використання у цьому зв’язку фашистської символіки містять ознаки низки злочинів, повідомляє прес-служба "Нашої України".

Зокрема, йдеться про "розпалювання національної ворожнечі та ненависті, перешкоджання законній діяльності політичних партій, поширювання неправдивих чуток, що можуть викликати паніку серед населення або порушення громадського порядку, незаконний вплив на народного депутата з метою перешкоджання виконанню ним службових обов’язків та створення штучних перешкод у роботі народних депутатів України".

Микола Томенко у своєму запиті порушив питання про необхідність з’ясування справжніх замовників розміщення донецьких біг-бордів та організаторів антиющенківської інформаційної кампанії, а також про притягнення цих осіб до кримінальної відповідальності.

Раніше депутати "Нашої України" повідомляли про причетність до виготовлення біг-бордів фірми "Плазма", одним з керівників якої є син Януковича.

***

В той же час, Віктор Ющенко подав депутатський запит з приводу донецьких подій до Генпрокуратури.

У запиті він зазначає, що згідно з положеннями статті 259 Кримінального кодексу України за завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, передбачено кримінальну відповідальність.

Ющенко просить генпрокурора перевірити, чи порушено кримінальну справу за фактом неправдивого повідомлення про підготовку вибуху. Також лідер "Нашої України" просить повідомити, які дії вчинено у провадженні слідства і "чи відповідають ці дії вимогам щодо своєчасності, законності, професіоналізму".

"У разі, якщо буде виявлено факти незаконних дій місцевих органів внутрішніх справ, а саме: відмова від порушення кримінальної справи чи вчинення необхідних заходів у провадженні слідства, прошу застосувати необхідні заходи прокурорського реагування", - говориться в запиті.

Ющенко також звертає увагу на вимоги положення пункту другого статті 16 Закону України "Про статус народного депутата України", відповідно до яких орган державної влади, якому адресовано депутатське звернення, зобов’язаний протягом 10 днів з моменту одержання розглянути його і дати письмову відповідь.


Читайте також:

Біг-борди проти Ющенка в Донецьку розклеювали під патронатом Януковича

ЗА ОБРАЗУ СЕБЕ І СИНА ЯНУКОВИЧ ОБІЦЯЄ "РОЗІБРАТИСЯ" З ЮЩЕНКІВЦЯМИ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування