Ющенку намагалися перешкодити, проколовши колеса.

Неділя, 9 листопада 2003, 11:08
У ніч на неділю перед проведенням форуму "Нашої України" у Сумах невідомі люди пошкодили 35 автобусів Конотопського автотранспортного підприємства, якими мали перевозитися делегати зібрання.

Як повідомили у прес-службі "Нашої України", 8 невідомих прокололи шини в цих автобусах, пошкодивши 81 колесо.

Однак через деякий час колеса були замінені, й транспорт був задіяний для звезення делегатів із регіонів до Сум для участі у форумі.

Представники Конотопського АТП намагалися зв’язатися з міліцією, однак це вдалося зробити тільки після того, як зловмисники залишили територію підприємства.

Як повідомила прес-служба "Нашої України", напередодні, 8 листопада, директор АТП звертався до правоохоронних органів, проінформувавши про можливі злочини, але не отримав жодної реакції. Натомість 8 листопада транспорт АТП почала перевіряти ДАІ на предмет технічного стану автобусів. Міліція не змогла зняти номери з автобусів тільки через втручання народних депутатів від "Нашої України".

У неділю вдень колони делегатів, які їдуть до Сум, для уникнення провокацій супроводжують депутати Оробець, Яворівський, Гаврилюк, Третяков, Жванія, Морозов, Кириленко.

У прес-службі також повідомили, що "на пункті обласної ДАІ" чергують депутати Червоненко і Катеринчук з тим, щоб транспорт безперешкодно дістався до Сум, передає кореспондент "Української правди".

В той же час, у неділю у Сумах народний депутат Тарас Стецьків та представники правоохоронних органів затримали двох розповсюджувачів листівок з образами на адресу народного депутата України. У них йдеться зокрема про "сатанинські справи" Віктора Ющенка. Пропонується "прикувати Ющенка до позорного стовпа", "живим закопати", "осинового кола встромити" і "спалити". Листівка підписана як постанова Сумського полку війська запорізького.

Затриманих, як повідомляє прес-служба "Нашої України", передали міліції, але згодом виявилося, що за фактом розповсюдження друкованої продукції без вихідних даних навіть не складено протокол. Двоє сумських міліціонерів затриманих відпустили і попросили йти в інше місце. Сержант міліції, який відмовився представитися, сказав, що відповідний наказ надійшов з Сумського УВС.

А у центральній частині Сум народний депутат Микола Томенко і депутат Київради Михайло Поживанов натрапили на автобуси з номерами 009 –41 КМ і 009 64 КМ зі студентами Академії муніципального управління, Київського політехнічного інституту, інших вузів. Автобуси належать приватному підприємцю з Білої Церкви. Навколо автобусів були розкидані ці самі листівки. Було викликано міліцію.

Невдовзі невідомі особи закидали автобус яйцями та побили у ньому вікна. Міліція, яка прибула, відмовляється складати протоколи за фактом розповсюдження незаконної друкованої продукції, але охоче розслідує "напад" на автобус. Народні депутати від "Нашої України" розцінюють це як один з етапів масштабної провокації проти блоку "Наша Україна", повідомляє прес-служба блоку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування