Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пинзеник: Висунення Мороза й Тимошенко кандидатами – звичайний політичний торг

Середа, 3 грудня 2003, 10:03
Єдиним кандидатом від трійки опозиційних сил буде Віктор Ющенко.
Таке переконання у вівторок в ефірі програми "Час" 5-го каналу висловив представник "Нашої України" Віктор Пинзеник.

Коментуючи пропозиції обласних організацій "Батьківщини" та СПУ висунути Юлію Тимошенко та Олександра Мороза кандидатами у президенти, Пинзеник висловив переконання, що "трійці" опозиції все ж удасться домовитися.

"Я переконаний, що такої проблеми не існує. Насправді, з неї роблять проблему, і дехто хоче зробити проблему. Єдиний кандидат є – це Віктор Ющенко. Звичайно, виникає проблема узгодження певних позицій, і я абсолютно не сумніваюсь, що будуть узгоджені позиції стосовно трьох політичних сил", - зазначив депутат.

"Є нормальні речі, які не вирішуються протягом одного дня. Але на виборчому листку для... на виборах президента буде одне прізвище від блоку опозиційних партій. Від трьох партій. Від "Нашої України", Соціалістичної партії й Блоку Юлії Тимошенко", - цитує Пинзеника "Огляд телеефіру".

Відповідаючи на репліку ведучого про те, що умовою СПУ для висунення єдиного кандидата була політична реформа, і тому що конкретно робиться для того, щоб з'явився єдиний кандидат, депутат зазначив, що умови переговорів не оприлюднюються.

"Ну, ці речі ніколи не є публічними до того, поки не домовимося. Інакше, можливо, не досягнуть домовленості. Що стосується політичної реформи, то "Наша Україна" ніколи не виступала проти неї", - заявив лідер ПРП.

"Іде узгодження позицій, іде нормальний процес. І нічого особливого в цьому немає. Звичайно, кожна політична сила прагне відстояти свого лідера. Іде звичайний політичний торг. Вибачте за слово, яке я вживаю. Але це нормальна річ, і її до літа не буде, тобто коли вже президентська кампанія буде в апогеї, не буде проблеми, можливо, раніше", - зазначив він.

Коментуючи об'єднання партії "Реформи й порядок" і парламентської групи "Разом", Пинзеник заявив: " Ми вважаємо, що блок має провести єдину політичну силу, і має починатись процес консолідації політичних сил. Ми почали цю роботу. Є перша угода з групою "Разом", яка теж є в "Нашій Україні". І ми готові розширювати коло..."

"Бо блок – це перехідна форма. Вона має обов`язково провести потужну політичну партію. Я переконаний, що вона буде створена", - зазначив він.

На запитання, чи не намагається він таким чином перехопити лідерство, Пинзеник зазначив: "Я представляю "Нашу Україну", і я в будь-якому випадку не вважаю, що тут може вестись розмова, в нас лідер є. Мова повинна йти: хто буде першим? Хтось починає першим".

"Процес цей, це дорога, відкрита для всіх партнерів, і не тільки тих, хто в блоці "Наша Україна". Ці політичні сили, які сповідують нашу ідеологію і хочуть оновлення України, оновлення нашого життя - вони бажані учасники цього процесу", - наголосив депутат.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування