Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЧУБАЙС, ГРИГОРИШИН І ПІНЧУК РОЗДІЛИЛИ НА ТРЬОХ АКЦІЇ 10 УКРАЇНСЬКИХ ОБЛЕНЕРГО

Четвер, 4 грудня 2003, 11:16
РАТ "ЄЕС Росії" домовилося з українськими групами "Енергетичний стандарт" і "Інтерпайп" про придбання третини акцій у спільному холдингу, у який увійдуть десять регіональних електромережевих компаній (обленерго) України.

Про це повідомив у четвер заступник голови правління РАТ "ЄЕС", голова правління дочірньої компанії енергохолдингу Федеральної мережевої компанії "ЄЕС" Андрій Раппопорт. Він пояснив, що основні умови угоди були підписані з російської сторони 100-процентною дочірньою компанією РАТ ВАТ ФМК "ЄЕС".

"Основні умови угоди були підписані місяць тому, але повідомляємо ми про це тільки зараз, - сказав Раппопорт. - Згідно з основною умовою угоди, передбачається створення спільного холдингу, у який вносяться енергетичні активи десяти обленерго України".

За словами Раппопорта, це будуть такі компанії, як "Дніпробленерго", "Запоріжжяобленерго", "Луганськобленерго", "Львівобленерго", "Миколаївобленерго", "Полтаваобленерго", "Прикарпаттяобленерго", "Тернопільобленерго", "Чернігівобленерго", "Сумиобленерго".

"Процентний вміст акцій обленерго в спільному холдингу буде різним, - сказав Раппопорт. - Від 100% "Луганськобленерго" до 16% "Дніпробленерго". Він також повідомив, що РАТ "ЄЕС Росії" буде належати в спільному холдингу 33,3% акцій.

За словами заступника голови правління РАТ, відповідно до умов угоди протягом півроку РАТ планує виконати основні корпоративні процедури по угоді.

Незалежна оцінка активів, за його словами, буде проведена за участю компаній "Price Waterhouse Coopers", "Merillynch" і "Альфабанк".

"Є чіткий графік нашої роботи. Протягом шести місяців ми повинні завершити угоду, закінчити всі процедури", - сказав Раппопорт.

Він також відзначив, що поки не ясно, яка з дочірніх компаній російського енергохолдингу буде керувати активами на Україні. "Поки не ясно, хто буде керувати - "Інтер РАТ" чи ФМК, поки будемо керувати ми (ФМК)", - уточнив він.

Основними партнерами по угоді Раппопорт назвав українських бізнесменів Костянтина Григоришина і Віктора Пінчука, відзначивши, що з ними є домовленість працювати і по інших активах України. Він також відзначив, що в нього є інформація про те, що Григоришин близько чотирьох місяців є акціонером РАТ і володіє більш ніж 1% акцій компанії.

Він підкреслив, що політичне керівництво України в даний момент "нормально" ставиться до угоди.

У Києві вдень у четвер почалася зустріч президента України Леоніда Кучми з головою РАТ "ЄЕС Росії" Анатолієм Чубайсом. Про це повідомив журналістам керівник департаменту РАТ "ЄЕС" по роботі зі ЗМІ Андрій Єгоров.

За його словами, у ході зустрічі буде підписано угоду, у якій фіксується факт купівлі енергохолдингом українських енергетичних об'єктів.

"У цій угоді фіксується факт придбання РАТ "ЄЕС Росії" енергооб'єктів України, початок угоди з придбання значної частини української енергетики", - сказав Єгоров.

Голова РАТ "ЄЕС Росії" Анатолій Чубайс знаходиться в Києві з одноденним офіційним візитом.

РІА Новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: