Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СИМОНЕНКО ВИМАГАЄ ПЕРЕВІРИТИ "ГРАНТОЇДІВ"

Четвер, 4 грудня 2003, 13:14
Лідер Компартії Петро Симоненко виступає з ініціативою перевірки діяльності недержавних організацій, що існують на гранти західних структур.

Про це говориться в коментарі Симоненка, розповсюдженому в четвер прес-службою ЦК КПУ.

За словами Симоненка, "явно недостатньо", щоб спеціальна комісія парламенту, створена після подій у Донецьку, займалася тільки моніторингом дотримання прав і свобод громадян під час політичних акцій.

"Діяльність фінансованих західними державами агентств і інститутів повинна знаходитися під постійним контролем депутатів і громадськості", - заявив Симоненко.

"До такого висновку підштовхує неупереджений аналіз політичних процесів на пострадянському просторі, особливо з урахуванням останніх подій у Грузії", - сказав він.

На думку Симоненка, роль недержавних організацій, фінансованих закордонними фондами й урядами, "досягла масштабів, адекватних прямому втручанню у внутрішні справи суверенних держав".

"У більшості випадків такі структури є просто "дахом" для діяльності іноземних спецслужб", - підкреслив Симоненко.

На його думку, під виглядом агітації за демократію й забезпечення "прозорості" виборчого процесу "обслуговуються інтереси тільки зовсім конкретних політичних сил і кандидатів".

Крім того, організації, фінансовані Заходом, підтримують політиків, "які після приходу до влади готові будуть відпрацьовувати цілеспрямовані західні інвестиції в угоду, насамперед, цим інвесторам", - стверджує Симоненко.

Симоненко пропонує "парламентській комісії зі співробітництва з громадськими організаціями і, при необхідності, ДПАУ, СБУ, МВС та ГПУ негайно здійснити експертизу діяльності тих суб'єктів впливу на політичні й виборчі процеси, що фінансуються за рахунок закордонних спонсорів".

На думку Симоненка, предметом експертизи повинні стати "різні "фонди", "інститути", "комітети", "програми розвитку".

Симоненко вважає, що серед іншого повинна бути перевірена "відповідність статутної й практичної діяльності всіх "організацій-грантоїдів" не тільки законодавству України, але і національним інтересам держави".

Також треба перевірити, на думку лідера КПУ, "джерела й порядок фінансування їх конкретних програм, прямо або побічно пов'язаних з виборами, ступінь втручання у внутрішні справи України з метою лобіювання інтересів західного капіталу".

За словами Симоненка, КПУ завжди боролася проти використання адміністративного ресурсу "доморослими олігократами".

"Але ми вважаємо неприпустимою і такою, що суперечить інтересам громадян України, діяльність так званих "незалежних" організацій і різних фондів Сороса, Карнегі й інших, котра, по суті, перетворена в інший, але вже закордонний "адміністративний" ресурс", - заявив Симоненко.

"Ресурс, що використовується в економічних інтересах транснаціональних корпорацій, політичних інтересах імперіалістичних центрів сили, що намагаються розставити по усьому світу маріонеткові режими. Немає і не видно тільки інтересів простих українських трудівників", - відзначив Симоненко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування