ЧУБАЙС ПОСТАВИВ СТРАТЕГІЧНУ МЕТУ ПРИБРАТИ ДО РУК УКРАЇНСЬКУ ЕНЕРГЕТИКУ

Четвер, 4 грудня 2003, 14:01
Стратегічною задачею РАТ "ЄЕС Росії" на Україні є одержання контрольних пакетів акцій десяти обленерго, що входять у спільний російсько-український холдинг. Про це повідомив у четвер на прес-конференції в Києві голова правління РАТ "ЄЕС Росії" Анатолій Чубайс.

"Нашою стратегічною метою є подальше нарощування пакета акцій до контрольного рівня. Потім, коли контрольні пакети нам удасться одержати, ми маємо намір далі брати участь у приватизації енергооб'єктів України", - сказав він.

Чубайс повідомив, що на зустрічі з президентом України Леонідом Кучмою і головою уряду України Віктором Януковичем піднімалася тема участі Росії в приватизації енергоактивів на Україні. За словами голови РАТ "ЄЕС Росії", на зустрічах була висловлена точка зору української сторони, що полягала в тому, що в ході майбутньої приватизації енергооб'єктів на Україні будуть рівні умови для всіх учасників.

"Це саме те, що я хотів почути. Моя задача в цій ситуації - забезпечити лідерство Росії в цьому процесі", - заявив Чубайс.

Він повідомив, що РАТ "ЄЕС Росії" має намір почати імпорт електроенергії з України. Чубайс сказав, що до кінця майбутнього року Україна може ввести в експлуатацію додатково два блоки атомних електростанцій потужністю по 1000 мегават кожний, що забезпечить додатково 2000 мегават електроенергії.

У зв'язку з цим з'являться нові ринки електроенергії в країні, і ми готові говорити про співробітництво з Україною в цій області, сказав Чубайс. "Не чекаючи введення потужностей, ми готові почати імпорт електроенергії", - відзначив голова РАТ "ЄЕС Росії".

Він уточнив, що мова йде про невеликі обсяги, та й у цілому проект імпорту з України "є пілотним".

"Що стосується ціни, то по цінових проектах імпорт електроенергії з України, думаю, може виявитися вигідним як Україні, так і Росії", - сказав Чубайс.

РІА -новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування