У Мукачевому депутати штурмом беруть міськраду

П'ятниця, 9 січня 2004, 09:51
У п'ятницю зранку в Мукачевому працівники спецпідрозділів "Беркут" та "Сокіл" кількома кордонами заблокували всі входи до приміщення міської ради, повідомляє прес-служба Мукачівського міського голови.

Як було оголошено раніше, о 09.00 повинна була розпочатись сесія міської ради, яка мала розглянути рішення міської територіальної виборчої комісії про призначення нових виборів міського голови, відповідно до указу президента Кучми.

"Однак, нове нелегітимне керівництво міста вирішило розпочати сесію на годину раніше, щоб не допустити на засідання впливових депутатів міськради із депутатської більшості, які, як відомо, підтримують загальнообраного міського голову Василя Петьовку", - говориться в повідомленні.

Щоб потрапити до сесійної зали, депутати міської ради мали подолати чотири міліцейські кордони, зазначає прес-служба Петьовки. Перший кордон був розташований прямо біля помешкань депутатів, другий – на центральному вході до мерії, третій – у коридорі міськради, останній – четвертий – безпосередньо при вході в сесійний зал.

Міліціонери, якими керує заступник начальника УМВС України в Закарпатській області Василь Русин, не реагували не лише на посвідчення депутатів міської ради, але й на посвідчення депутатів обласної ради та народних депутатів України Віктора Балоги та Івана Іванчо, говориться в повідомленні.

У результаті до сесійної зали так і не потрапили не лише голови постійних комісій міської ради, але й секретар ради Євген Федів, зазначає прес-служба Петьовки.

За словами народного депутата України Івана Іванчо, "такого безчинства не було під час окупації Закарпаття. Влада, яка прийшла в місто під дулами автоматів, повинна бути зметена".

Наразі народні депутати України та група депутатів міської ради намагаються ввійти до сесійної зали.

Читайте також:

У МУКАЧЕВОМУ ПРИЗНАЧЕНО ПОВТОРНІ ВИБОРИ МЕРА

КУЧМА ПРИЗНАЧИВ У МУКАЧЕВОМУ МЕРА-ЕСДЕКА І ДОРУЧИВ РЯБЦЮ І ЛАВРИНОВИЧУ ДОПОМОГТИ ЙОМУ З ВИБОРАМИ

СДПУ(О) навіть указом Кучми не змінила мера Мукачевого



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування