Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кравчук валяється в снігу з собаками, загартовується в сауні і не ображає жінок

П'ятниця, 9 січня 2004, 14:52
Лідерові фракції СДПУ(О) Леоніду Кравчуку в суботу виповниться 70 років.

В інтерв'ю газеті "Факти і коментарі" він сказав, що з цього приводу в банкетному залі ресторану на стадіоні "Динамо" буде фуршет.

"І з 11 до 15 години мої друзі, знайомі, колеги при бажанні зможуть туди прийти. Вип'ємо по чарочці... Мені, звичайно ж, буде приємно", – сказав Кравчук, додавши, що спеціально нікого не запрошував.

Також не буде банкета у вузькому колі. "Наступного дня, 11 січня, ми просто зберемося на сімейний обід у ресторані "Липский особняк". От і все", – додав перший президент України.

Кравчук повідомив також, що піклується про своє здоров'я, яке вважає хорошим.

"З 1970 року – часу, коли почав працювати в Києві, лежав у лікарні лише один раз. Мені видалили апендицит. Правда, після аварії на ЧАЕС довелося обстежитися. От, власне, і все. Так що є ще сили, як говориться, "є порох у порохівницях". Пам'ятаю, не дуже давно був випадок, коли протанцював три години поспіль", – розповів він.

"На мій погляд, щоб бути у формі, досить дотримуватися певного режиму: правильно харчуватися, активно відпочивати й одержувати позитивні емоції", – говорить він.

"Адже людині, яка "з'їдає" себе, ніяка штанга і дієти вже не допоможуть. Я знаю багатьох людей, постійно внутрішньо напружених. Вони вічно всім незадоволені, тому і відмінним здоров'ям похвалитися не можуть", – вважає Кравчук.

"У відношенні харчування дотримуюся режиму, намагаюся не переїдати і не їсти на ніч. Сьогодні, наприклад, за сніданком з'їв зварене вкруту яйце, тоненьку житню грінку з плавленим сиром "Віола" і випив чашку чаю. На обід буде який-небудь легкий суп або бульйон, риба або шматочок відварної телятини без гарніру, овочі і сік. А на вечерю - гречана каша з невеликим шматочком масла. Перед сном - сік, кефір або йогурт", – зізнався він.

"Встаю рано, о 7 годині ранку, і півтори-дві години при будь-якій погоді гуляю зі своїми собачками [бернським зенненхундом Жаном і німецькою вівчаркою Цезарем], чищу їм шерсть, бігаю трохи, а то й у снігу поваляюся, благо, вони мені в цьому посилено допомагають – дуже люблять, коли з ними граються", – розповідає Кравчук про свій режим.

"Потім снідаю сам і годую собачок. Обов'язково години два гуляю і ввечері, адже сам факт перебування на свіжому повітрі – уже позитив. З'являється життєва енергія", – говорить він.

Крім того, протягом уже 26 років Кравчук ходить у сауну. "У парильні температура, яку навіть банщик не витримує. І це не просто звичка, це – гартування", – говорить він.

Щодо спиртног, Кравчук сказав, що дозволяє собі іноді 100 грам, але під час застіль напої не змішує.

"Якщо починаю пити вино, п'ю тільки вино, якщо горілку – горілку. Але багато я ніколи не пив. Скільки вживав, скажімо, 10 років тому, стільки випиваю і зараз – дві-три чарки, не більше. Іноді можу дозволити собі трохи гарного віскі. Червоне вино, гарна горілка і віскі – мої улюблені напої", – говорить він.

Перший український президент зустрічав Новий рік у Києві в сина. "Раніше новорічні свята проводили в Кончі-Заспі, та й цей рік, думаю, зустріли б на дачі, якби випав сніг", – сказав він.

"Але де б ми ні святкували, у нашій родині завжди дотримувалася традиція "запрошувати" Діда Мороза. Наприклад, коли мої онуки були маленькі, роль Діда Мороза завжди грав я, причому досить професійно. Брав напрокат одяг, клеїв бороду", – розповідає Кравчук.

"Андрюша (десять років тому йому було 15) відразу мене впізнавав, а п'ятирічна Машенька вірила. Правда, коли сідала на руки, дуже уважно розглядала, надто вже знайомим здавався їй голос. На цей Новий рік уже син переодягся Дідом Морозом, а Машенька була Снігуркою. І розігрували подарунки тепер вони", – говорить він.

З усіх коли-небудь подарованих на день народження речей Кравчук виділив рушницю: "Оскільки я трохи мисливець, приємно був здивований, одержавши в подарунок на початку 90-х років гладкоствольну автоматичну чотиризарядну рушницю "Беретта". Її я дійсно запам'ятав, у той час такої зброї в Києві практично ні в кого не було".

"Досі, коли виїжджаю іноді пополювати на качок, беру із собою тільки "Беретту", незважаючи на те, що в мене дуже багато інших гарних гвинтівок. Є навіть рушниця з цейсівською оптикою. 12 років пройшло, "Беретта" ж досі в гарному стані", – розповів він.

"Ще за ці роки мені так багато надарували різних пір'яних ручок, що я почав їх колекціонувати. У мене, напевно, є вже всі відомі у світі марки", – поділився Кравчук.

Крім того, він розповів, що "терпіти не може" неповажного ставлення до жінок.

"Терпіти не можу, коли в чоловічій компанії починають хвалитися своїми перемогами над жінками. На цю тему я говорити забороняю. Ставлю відразу ультиматум: або ви підете, або я. Що було до одруження, після – особисте і таємне, яким треба дорожити", – говорить він.

"Ненавиджу, коли жінку фамільярно плескають по плечу, а то й нижче - це натуральне скотство. Так можуть робити лише тварини в брюках, які не розуміють, що жінка – це невичерпне джерело щастя, любові, і взагалі – найдорожче, що є в цьому житті", – вважає Кравчук.

"Буває, звичайно, особливо в родині, що зірветься яке-небудь образливе слово. І в мене таке траплялося. Але близькі розуміють, що це не стан моєї душі, а просто емоції й обставини", – пояснив Кравчук.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування