Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Мукачевому розігнали виборчком, що допустив перемогу Петьовки. Сам Петьовка збирається перемогти ще раз

П'ятниця, 9 січня 2004, 16:43
Сесія Мукачівської міськради, що висловила в п'ятницю недовіру і розпустила міську територіальну виборчу комісію, не розглядала питання про дату повторних виборів міського голови.

Як повідомив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" заступник міського голови Віктор Отопчиц, визначення дати повторних виборів належить до компетенції територіальної комісії, а вона в четвер уже визначила дату - 18 квітня 2004 року.

За словами співрозмовника агентства, призначення дати проходило без порушень, а міськвиборчком розпущений за порушення за підсумками виборів 20 червня 2003 року.

За словами Отопчиця, відповідно до прийнятого сесією рішення політичним партіям і громадським організаціям надано десятиденний термін для внесення пропозицій по кандидатурах у члени міськвиборчкому.

Потім, хоча дата чергової сесії ще не визначена, склад міськвиборчкому затвердить сесія міськради. А вже потім, як відзначив співрозмовник агентства, виборчком прийме рішення про початок виборчої кампанії.

За словами Отопчця, після рішення про дату перевиборів (18 квітня) ніхто не висловлював будь-яких зауважень і протестів з цього приводу, і вибори повинні відбутися саме в цей день.

Як відзначив співрозмовник агентства, сесія в п'ятницю затвердила чотирьох заступників міського голови, і міська влада працює в нормальному режимі.

Як повідомлялося раніше, у зв'язку з проведенням сесії знову загострилася обстановка навколо проблеми керівництва міської влади.

Депутати міської ради Мукачевого звернулися до міліції з проханням забезпечити порядок при проведенні сесії і не допускати сторонніх на засідання, повідомив начальник центру громадських зв'язків Управління МВС України в Закарпатській області Олександр Маківчук.

Так він прокоментував агентству "Інтерфакс-Україна" інформацію про те, що міліція не пустила деяких депутатів міськради на засідання в п'ятницю.

"Депутати вирішили, щоб їм ніхто не заважав, і попросили міліцію не пускати на засідання сторонніх", – сказав Маківчук.

За його словами, порядок біля будинку міськради забезпечували до 40 міліціонерів. Сесія тривала приблизно півтори годин. В даний час обстановка в місті спокійна, підкреслив Маківчук.

Як заявив агентству прес-секретар відстороненого раніше з посади міського голови Василя Петьовки Іван Берець, Петьовка "безумовно візьме участь у виборах міського голови Мукачевого", які призначені на 18 квітня.

"Аби вони тільки були", – додав Берець. На його думку, до президентських виборів восени 2004 року ніяких виборів у Мукачевому не буде.

Раніше, коментуючи агентству ситуацію в Мукачевому, член фракції "Наша Україна" Віктор Балога відзначив, що сесія міськради нелегітимна, тому що вона була скликана з порушенням законодавства – не був оголошений порядок денний, не засідали постійні комісії міськради, сесію не проводив секретар міськради.

Балога підкреслив, що депутати не мали юридичних підстав розпускати міськвиборчком. Ті депутати міськради, яким не дали можливості бути присутніми на засіданні, будуть звертатися до суду з вимогою скасувати рішення 29-ї позачергової сесії міськради Мукачевого.

Крім того, фракція "Наша Україна" буде ініціювати проведення у Верховній Раді парламентських слухань по подіях у Мукачевому, повідомив Балога.

Як повідомлялося, на виборах міського голови Мукачевого 20 червня 2003 року переміг кандидат від боку "Наша Україна" Василь Петьовка, за якого проголосували 49,9% виборців.

Його найближчий суперник - підтримуваний СДПУ(О) Ернест Нусер, що набрав 41,5% голосів жителів міста – заявив про порушення законодавства і зажадав визнати вибори недійсними або скасувати їхні результати на 15 ділянках.

Сихівський місцевий суд Львова кілька разів скасовував рішення про обрання Петьовки мером, однак міськвиборчком підтверджував своє рішення про перемогу цього кандидата.

Комісія не виконала рішення суду призначити і провести повторні вибори міського голови.

За даними "Нашої України", сесія Мукачівської міськради 26 грудня підтвердила повноваження Петьовки.

29 грудня президент України Леонід Кучма своїм указом призначив в.о. міського голови Мукачевого Мирослава Опачка.

Кучма доручив в.о. міського голови внести в двотижневий термін на розгляд Мукачівської міськради пропозиції щодо стабілізації суспільно-політичної ситуації в місті.

Читайте також:

В Мукачевому після зміни влади членів "Нашої України" не визнають за депутатів

У Мукачевому депутати штурмом беруть міськраду

Ставленик Кучми і Медведчука позвільняв заступників Петьовки

У МУКАЧЕВОМУ ПРИЗНАЧЕНО ПОВТОРНІ ВИБОРИ МЕРА


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:59
Прикордонники дали бій російській ДРГ на Сумщині
09:58
"Я не повторю помилки Луцького". Інтерв’ю з Ксенією Семеновою про те, що чекає на НАУ
09:36
У Держдепі пояснили, чому США не оголошували про постачання ATACMS Україні
09:32
Ціни на нафту зросли на тлі побоювань ескалації конфлікту на Близькому Сході
09:30
Європарламент вважає, що Угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
09:25
відеоНе встиг випустити жодної ракети: Сили оборони спалили російський "Бук-М1"
09:24
У США заявили, що Китай "обрав сторону" і не претендує на нейтралітет у війні РФ проти України
09:16
На Черкащині через атаку РФ пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури, є постраждалі
09:08
Європарламент у боротьбі з відмиванням грошей схвалив ліміт готівкових платежів у 10 тисяч євро
09:04
За "злив" позицій ЗСУ настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави
Усі новини...