КУЧМА НЕ ДАСТЬ ПОРУШИТИ СТАБІЛЬНІСТЬ ОПОЗИЦІОНЕРАМ ЯКИМ НЕМА ДЕ СОСАТИ "ЦИЦЬКУ"

Неділя, 1 лютого 2004, 18:58
Президент Леонід Кучма заявляє, що зробить все від себе залежне, щоб стабільність у державі не була порушена українською опозицією.

"Я не допущу, щоб стабільність була порушена. Як президент просто не маю на це право", - сказав Кучма в інтерв'ю програмі "Епіцентр".

Кучма сказав, що "мова опозиціонерів відверто ворожа до влади".

"Наша опозиція, називаючи себе цивілізованою, може порушити рівновагу в країні, зруйнувати стабільність, підбурює народ на необачні дії", - заявив він. "Я дуже уважно стежу за цими вправами".

Водночас Кучма сказав, що "те, що опозиція існує не на папері – в цьому поганого немає, це позитивне явище, притаманне Україні".

"Те, що опозиція прагне стати серйозною силою – це нормально. Стати владою хоче опозиція в будь-якій країні", - сказав президент.

При цьому Кучма додав, що "не може назвати опозицію відповідальною". "Таке враження, що вони не вірять у себе, що можуть досягти цілі".

"Хто ще, крім нашої опозиції, намагається вирішити українські проблеми не у нас, а за кордоном? Що, представники Польші, Росії, Словаччини, Угорщини їздять за кордон і на всіх рівнях паплюжать свою державу?", - заявив Кучма.

"Забули історію? У часи Богдана Хмельницького одні їздили в Росію, другі – в Польщу, треті – в Туреччину. Тому і не мали своєї власної держави. То невже сьогодні незалежна Україна вже встигла набриднути? І знову будемо шукати серед сусідів, до кого пристати".

Кучма з обуренням згадав історію восени 2003 року: "Після того, як десант "Нашої України" побував у Донецьку, читаю в одній великій опозиційній газеті заголовок на всю сторінку: "Донецьких треба вчити як в Україні жити"… Що ж ви робите?! Ви думаєте, що говорите?! Хіба відчути себе єдиним народом – не наша спільна мета?!"

"Відверте прагнення поділити людей на донецьких, львівських, сумських чи кіровоградських – от вам і позиція опозиції", - сказав Кучма.

Ведучий "Епіцентру" Вячеслав Піховшек при цьому додав: "Я пам'ятаю цей хамський заголовок".

Кучма сказав, що серед нинішніх опозиціонерів ті, хто був при владі: "Як тільки відірвали когось від влади – від, вибачте, цицьки – то відразу біжить в опозицію шукати там іншу дійну корову".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування