КУЧМА ОБІЦЯЄ НЕ БРАТИ "БЕЗПОСЕРЕДНЮ УЧАСТЬ" У ПРЕЗИДЕНТСЬКИХ ВИБОРАХ

Понеділок, 2 лютого 2004, 16:09
Президент України Леонід Кучма не збирається брати безпосередню участь у президентських виборах цього року.

Про це він заявив на зустрічі з лідерами фракцій Верховної Ради України за їх ініціативою з питань подальшого проведення політичної реформи в Україні.

У зустрічі взяли участь керівництво парламенту та Прем`єр-міністр України Віктор Янукович.

Як повідомляє прес-служба президента, звертаючись до народних депутатів на початку зустрічі Кучма, зокрема, зазначив, що "це добрий симптом – розпочати новий рік бажанням шукати консенсусу, а не робити все навпаки".

"Хочу тільки одразу наголосити: я не збираюся з вами брати участь в обговоренні роботи сесії. Це суто ваша проблема. Мене хвилює проблема політичної реформи. Я вважаю, що вона обов’язково повинна відбутися", - зазначив він.

За словами Кучми, Конституційна реформа необхідна для створення дієвої й відповідальної влади.

"Я неодноразово наголошував на тому, що якщо парламент прийме тільки одне рішення, що за результатами парламентських виборів утворюється коаліційна більшість, яка сформує уряд, і вона візьме на себе відповідальність, а президент отримає право розпуску парламенту при відповідних ситуаціях, то я вважав би, що головне завдання ви виконали", — підкреслив Кучма.

Говорячи про майбутні президентські вибори, президент зазначив: "Я вже сотий раз кажу – я ні за яких обставин не збираюся брати безпосередню участь у президентських виборах".

"Моє завдання – забезпечити, щоб ці вибори відбулися прозоро, демократично, без суттєвих порушень, щоб дійсно ми показали, що ми йдемо шляхом демократії. Йдемо, а не тільки декларуємо", - зазначив він.

Президент України також наголосив: "Я ніколи не пропонував виборів президента у парламенті, ніколи й ніде. Моя позиція була й залишається - вибори президента України повинні бути всенародні. Але ваше рішення було обирати у парламенті".

Звертаючись до парламентарів, Кучма зазначив, що їх основна зустріч відбудеться сьогодні о 17-й годині та закликав їх висловлювати пропозиції та ставити проблемні питання, наголосивши, що головне рішення вони "повинні прийняти не в цьому залі".

Кучма висловив готовність "бути активним учасником цього процесу і учасником, який би допомагав, щоб цей процес ішов у конструктивному руслі".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News