Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СКЛИКАНО ПОЗАЧЕРГОВУ СЕСІЮ. ЛИТВИНУ ЗЛАМАЛИ МІКРОФОН

Вівторок, 3 лютого 2004, 09:37
Спікер Верховної Ради Володимир Литвин оголосив скликання позачергової сесії на 11 годину ранку вівторка.

Про це він заявив у вівторок зранку зі свого місця у президії Верховної Ради.

Литвин заявив, що сесію скликано "на вимогу понад 150 депутатів відповідно до статті 183 Конституції України".

За словами Литвина, порядок денний сесії – внесення змін до постанови про попереднє схвалення змін до Конституції, проголосованої 24 грудня.

Литвин не зміг закінчити виступ, оскільки в цей момент до нього підскочили кілька депутатів з "Нашої України" і БЮТ, які вигуками почали заважати йому виступати.

Валерій Асадчев з "Нашої України" взяв Конституцію, яка лежала біля трибуни Верховної Ради, і поклав її на стіл до спікера. Водночас Степан Хмара вирвав мікрофони у Литвина. На його репліку, що оголошено позачергову сесію, Хмара сказав: "Не буде цього!".

Однак Литвин встигнув сказати у мікрофон, що секретаріат парламенту має роздати депутатам документи для позачергової сесії.

Як пояснив "Українській правді" прес-секретар Литвина Ігор Сторожук, про скликання позачергової сесії лідери фракцій домовилися на нараді у спікера у вівторок зранку.

Сторожук сказав, що на позачерговій сесії буде проголосовано постанову про вилучення із законопроекту № 4105 норми про вибори президента у Верховній Раді. Також постанова має врахувати вимоги Венеціанської комісії.

Цей проект постанови завізували лідери всіх фракцій окрім "Нашої України" та БЮТ.

"Українська правда"



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування